SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyarbakır Emniyet Müdürü'ne soruşturma

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında soruşturma açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyarbakır Emniyet Müdürü'ne soruşturma
Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında soruşturma açıldı.


"Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında soruşturma açıldı.

Diyarbakır'a atanmasından sonra gazetecilerle Polis Okulu'nda yapılan tanışma toplantısında "Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Bülent Arınç ilk gün "takdirle karşılıyorum" diyerek açıklamalarına destek olmuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Emniyet Müdürü Güven'i eleştirerek, ‘herkes işine baksın’ demişti.

Bugün,  Arınç'a, partisinin Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, Recep Güven'e “Evlatlarımızı katleden terörist için ağlamadık, ağlamayız” diye sert tepki veren Başbakan'ın sözleri hatırlatıldı.

Bunun hükümet meselesi olmadığını, Bakanlar Kurulu'nda da görüşülmediğini dile getiren Arınç şunları söyledi:

 
'Yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle'
 

''Arkadaşlara, 'Madem sordunuz, şahsi fikrimi söyleyeyim' dedim. O yıllarda o bölgede yaşanan olayları, Meclis'te kurulan komisyonun raporlarına dayanarak konuştum ve 'Bu tür emniyet müdürleri, bu bölgede daha faydalı hizmet yapabilir' dedim. O konuşmanın içinde tek başına bir cümle aldığınızda bu yanlış, sorunlu bir cümledir. Nedir o; 'Dağda ölen teröriste de ağlamak gerekir. Ağlamazsanız şöyledir'. Eskiden yaptığı bir konuşmayı anlatıyor. Evet, keşke o cümle olmasaydı. Çünkü yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle. Başına, sonuna bakmazsanız, o konuşmanın bütününü dikkate almazsanız, sadece bu çıplak cümleyle bakarsanız o cümle bugün Türkiye'de terörle mücadele eden herkesi de terörden zarar görmüş herkesi de terörün ateşine maruz kalmış milyonlarca insanı da elbette rahatsız edebilir, üzebilir. Sayın Başbakanımızın, bu cümleye yönelik eleştirileri doğrudur, haklıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.