SON DAKİKA
Hava Durumu

Dokunacağız, dokunulacaksınız

 TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliğinin 17 May

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dokunacağız, dokunulacaksınız
 TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliğinin 17 Mayıs'ta Meclis'te görüşüleceğini belirterek, "Dokunacağız, dokunulacaksınız. Ya sadece siyaset yapacaksınız ya da çukurda yandaşlarınızla, sırtını dayadıklarınızla leş olmaya devam edeceksiniz." dedi.






Gündoğdu, Canik Belediyesince kültür merkezinde düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda" konferansında, Türkiye'nin başkanlık sistemine yatkın olduğunu söyledi.

Partili cumhurbaşkanlığının ideal bir sistem olmadığını savunan Gündoğdu, "Partili cumhurbaşkanlığı, başkanlık sistemine taviz vermeden ona giden yolculuk da süreci daha hızlı götürmek için birkaç maddelik değişim ile olabilir mi? Bu tartışılabilir, bu konuşulabilir. Çünkü bu Türkiye'de uygulanmıştır. 1927'den vefatına kadar Atatürk, hem CHP'nin genel başkanı, değişmez lider hem de cumhurbaşkanı. Partili cumhurbaşkanı mı? Evet. 11 Kasım 1938'de İnönü cumhurbaşkanı seçiliyor. 26 Aralık 1938'de de CHP'nin genel başkanı milli şef, valiler de CHP'nin il başkanı. Yani 'partili cumhurbaşkanı, diktatörlük, tek adamlık' falan diyorlar ya şöyle bir aynaya bakmak lazım." şeklinde konuştu.

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi 

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili görüşmelerin 17 Mayıs Salı günü Meclis'e geleceğini anımsatan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Buradan haykırıyorum. Dokunacağız, dokunulacaksınız. Ya sadece siyaset yapacaksınız ya da çukurda yandaşlarınızla, sırtını dayadıklarınızla leş olmaya devam edeceksiniz. Onun için siyaseti Türkiye adına, milleti adına, ideolojisi ne olursa olsun CHP, MHP, AK Parti eyvallah, çözüm yeri meclis, bunu sonuna kadar kabul ediyorum ama meclise gelip barıştan söz edip de Diyarbakır'a gidip Ankara'da 29 canımıza katleden teröristin taziyesine katılıyorsan, sırtını PKK'ya dayıyorsan, sırtını dayadıklarınla gömüleceğini de bileceksin."

Gündoğdu, muhalefetin iktidarın karşısında olmak için terör örgütlerine destek olmayı göze alarak ülkeye zarar vermeye devam ettiğini savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.