SON DAKİKA
Hava Durumu

Dokunulmazlık Dosyaları TBMM Başkanlığına Sunuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Fig

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dokunulmazlık Dosyaları TBMM Başkanlığına Sunuldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında olduğu bazı milletvekillerine ait 25 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu. 





Hakkında dosyası bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişiklik teklifinin görüşülmesine günler kala, Meclis'e yeni dosyalar gelmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, Demirtaş, Yüksekdağ ve Bahçeli'nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp ve Altan Tan, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

Bu dosyalarla birlikte Meclis'e gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 600'e ulaştı. Dosyaların 46'sı AK Parti, 179'u CHP, 354'ü HDP, 17'si MHP'li milletvekillerinin, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın dosyalarından oluşuyor. Nazlıaka'nın bir dosyası, diğer parti milletvekilleriyle ortak düzenlendi.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin sayısı ise 135'e yükseldi. Bunların 27'si AK Parti, 51'i CHP, 49'u HDP, 7'si MHP'li milletvekili. 135 milletvekilinden biri de Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka. Bir tezkerede birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı ise 44 oldu.

Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifi, 28 Nisan Perşembe günü TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek. Teklifin kabul edilip yasalaşması ve yürürlüğe girmesi halinde 135 milletvekili düzenlemeden etkilenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.