SON DAKİKA
Hava Durumu

Düğmesine bile dokunamazsın!

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarının kahramanı  Korgeneral İsmail Metin Temel’i hedef a

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2018 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Düğmesine bile dokunamazsın!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarının kahramanı  Korgeneral İsmail Metin Temel’i hedef aldı. “O Paşa’nın apoletlerini sökeceğim” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten sert tepki gören İnce’yi FETÖ ve PKK sözcüleri sosyal medya paylaşımlarıyla destekledi.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Orgeneral Hulusi Akar’dan sonra şimdi de İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’i hedef aldı. Temel’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlamasını siyasi bir faaliyet olarak değerlendiren İnce’nin “O Paşa’nın apoletlerini sökeceğim” sözleri PKK ve FETÖ sözcüleri tarafından destek bulurken, hükümetten sert tepki gördü.


ERDOĞAN: “SEN KRAL OLMAYA MI NİYETLİSİN?”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel için söylediği “O generalin apoletlerini sökeceğim" sözlerine değinerek, "Apolet sökmek ne demek? Sen bu ülkeye kral olmaya mı niyetlisin. Daha şimdiden o göreve gelmek isteyen adam böyleyse olduktan sonra ne olur?" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın Muharrem İnce'ye yönelik şunları söyledi: “Biz teröristlerin apoletlerini söktük. İnce sen teröristin kim olduğunu bilmiyorsun. Zaten siz o teröristlerle Ankara’dan İstanbul’a kol kola yürüdünüz. Senin genel başkanın o teröristlerle kol kola yürüdü. Bir insan devletin nasıl işlediğinden bu kadar mı habersiz olur. Darbeci generallerin apoletlerini biz değil yargı söktü. Apolet sökmek ne demek? Sen bu ülkeye kral olmaya mı niyetlisin. Daha şimdiden o göreve gelmek isteyen adam böyleyse olduktan sonra ne olur?”

 
“İNCE’NİN ASIL DERDİ AFRİN”
Asıl derdin Afrin olduğuna belirten Erdoğan, İnce'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Zeytin Dalı Harekatı başladığında, "Aman ha, Afrin'e girmeyin." diye yeri göğü inlettiğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Kahraman askerlerimiz, Metin Paşayla birlikte, Özgür Suriye Ordusu'ndaki kardeşlerimiz, teröristlerden 4 bin 500'ünü imha ederek Afrin'e girdi mi? Bu kahraman askerlerimizin başında da Metin Temel Paşamız var mıydı? İşte bütün mesele bu. Kendi akıllarınca onun intikamını alıyorlar. Ülkenin ve milletin hayrına ağızlarından tek bir söz söylemeyenler, baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, şimdi terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar. Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü 'İşte şunu da biz yaptık...' Milletimize gösterecekleri bir eserleri yok. Eserleri olmadığı gibi böyle bir vizyonları, hevesleri, niyetleri de yok."


SOYLU: “SANA YAZIKLAR OLSUN İNCE!”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Temel Paşa’nın Afrin başarısı üzerine konuşarak İnce’ye yanıt verdi. Soylu, İnce’nin seçim malzemesi haline getirdiği iftar yemeğine dair de bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Afrin'de çok başarılı bir komutanımız vardı. Geçen gün Cumhurbaşkanımızın yemeğine gitmiş. Orada Cumhurbaşkanımızı alkışlamış. Alkışlamasa mıydı yani? Demirtaş'ın kodesten çıkmasını isteyenler bugün 'İlk geleceğim 30 Ağustos'ta onun apoletlerini sökeceğim' diyor Muharrem İnce. Ben ona bir tavsiyede bulunayım. Sen Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sök bence onu Demirtaş'ın omuzuna tak sana o yakışır. Yazıklar olsun sana. Şimdi bir konu tutturmuşlar. Tutturdukları konu 'Demirtaş hapisten çıksın.' Bu 6-7 Ekim olaylarının talimatını kim verdi? 53 kişinin katledilmesinin talimatını kim verdi?"


TÜFENKCİ: “DÜĞMESİNE BİLE DOKUNAMAZSIN”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Sen ancak rüyanda görürsün iktidar olmayı, başkomutan olmayı. Onun için değil apoletlerini sökmeyi düğmesine bile el uzatamazsın çünkü o milletin bağrından çıkmış ordunun komutanı." dedi. Tüfenkci, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Elazığ'da yaptığı konuşmayı eleştirerek şöyle konuştu: "Muharrem İnce, Elazığ'a geldiğinde inci dökmeye başlamış. Biliyorsunuz 2. Ordu Komutanı Metin Paşa Afrin operasyonunu yönetti. Ülkemizin sınırına terör koridoru oluşturmaya çalışanlara gerekli dersi vererek oradaki terör oluşumlarını bitirdi. Afrin'i başarıyla teröristlerden temizleyerek, özgürleştirdi. İki gün önce Cumhurbaşkanımızı esnafların iftarında misafir ettik. Orada Temel Paşa, Cumhurbaşkanını, Başkomutanını alkışladı diye İnce, apoletlerini sökecekmiş. Ey Muharrem İnce, Malatyalılar sana izin verirler mi? Müsaade ederler mi? Sen ancak rüyanda görürsün iktidar olmayı, başkomutan olmayı. Onun için değil apoletlerini sökmeyi düğmesine bile el uzatamazsın çünkü o milletin bağrından çıkmış ordunun komutanı.”


BOZDAĞ: “İNCE BU GÖREVİ PKK’DAN MI ALDIN FETÖ’DEN Mİ?”
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Ben buradan soruyorum, İsmail Temel gibi kahraman bir vatan evladının apoletlerini sökme görevi, PKK veya FETÖ veya onu destekleyenler tarafından Sayın İnce'ye mi verildi? İsmail Temel Paşa bu ordunu şerefli ve kahraman bir mensubudur. Hem darbecilere, hem teröristlere karşı devletinin, milletinin hukukunu ölümüne müdafaa etmiştir." dedi. İnce'nin, freni patlamış araç gibi nereye toslayacağını bilmediğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu: "Şimdi Sayın Paşamıza tosladı. İsmail Metin TemelPaşa, Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli komutanlardan biridir. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'nün infaz etmek istediği birisiydi. Aynı şekilde PKK terör örgütünün de hedefinde olan birisi. Hem bölgede yaptığı görevde hem ZeytindalıHarekatı'nda PKK, PYD, YPG ve DEAŞ'lılara bölgeyi dar etmişti ve 5 bine yakın PKK, PYD, YPG'li teröristin terör formalarıyla beraber toprağa gitmesine neden olmuştur. İsmail TemelPaşa'yı hem PKK'lılar hem FETÖ'cüler hem de onlara destek veren güçler yok etmek istediler. Ellerinden gelse infaz edeceklerdi, beceremediler. Ama şimdi öyle gözüküyor ki PKK, FETÖ sanki bu işi Muharrem İnce'ye ihale etmişler gibi. Ben buradan soruyorum, İsmail Temel gibi kahraman bir vatan evladının apoletlerini sökme görevi, PKK veya FETÖ veya onu destekleyenler tarafından Sayın İnce'ye mi verildi? İsmail Temel Paşa, bu ordunu şerefli ve kahraman bir mensubudur. Hem darbecilere hem teröristlere karşı devletinin, milletinin hukukunu ölümüne müdafaa etmiştir."

 
PKK VE FETÖ’DEN DESTEK BULDU  


 

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Temel Paşa’yı hedef alan sözleri PKK destekçisi Amed Dicle ve FETÖ destekçisi Adem Yavuz Arslan tarafından destek buldu. İnce’nin Dicle ve Arslan tarafından desteklenmesi üzerine bazı paylaşımlarda, “Sen bu emri Pensilvanya’dan mı yoksa Kandilden mi aldın?” sözleri tepkilerin ifadesi oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.