SON DAKİKA
Hava Durumu

Dumanlı'dan Hz. İsa'ya büyük saygısızlık!

Gülen örgütünün medya organı Zaman Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı çok konuşulacak bir köşe yazısı kaleme aldı. Ekrem D

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dumanlı'dan Hz. İsa'ya büyük saygısızlık!
Gülen örgütünün medya organı Zaman Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı çok konuşulacak bir köşe yazısı kaleme aldı. Ekrem Dumanlı Hz. İsa'nın öldürüldüğünü belirterek İslam inancında olmayan bir olayı kabul etti.

 

Paralel medyanın yayın organı Zaman Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı dünkü köşe yazısında skandala imza attı. Hristiyan inancına göre çarmıha gerildiğine inanılan Hz. İsa'nın bu durumunu Fethullah Gülen'in şuanki durumuna benzetti. Romalı vali Pilatus'un hikayesini anlattığı köşe yazısında, Hz. İsa'ya çarmıha gerilme cezası verdiğini ve bu yüzden Pilatus'un ellerine kan bulaştığını iddia etti. Halbuki Kur'an'a göre Hz. İsa çarmıha gerilmedi. Ekrem Dumanlı'nın Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesini kabul etmesi Cemaatinde peygamberlere bakış açısını gözler önüne serdi.

Hz. İsa'nın çarmıha gerildiğini kabul ederek aklınca buradan Gülen'e mağdur payı çıkarmaya çalışan Ekrem Dumanlı bu şekilde dolaylı yoldan Kuran'ın Hz. İsa'nın ölmediğini açık bir şekilde belirten ayetini de reddetti.

İşte Dumanlı'nın yazısındaki o bölüm;



 

İşte Hz.İsa'nın ölmediğini ve Allah tarafından göğe çekildiğini belirten Nisa Suresi'nin 156.157. ve 158. Ayetleri;

Bir de inkarlarından ve Meryem'e büyük bir iftira atmalarından ve "Biz Allah'ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih'i öldürdük" demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler. Fakat Allah onu kendisine yükseltmiştir. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
DİNLER ARASI DİYALOG ZİHNİYETİ
Gülen örgütünün yıllardır sürdürdüğü 'Dinler arası Diyalog' projesi ile tüm semavi dinleri birleştirmek, İslam inancına aykırı davranması hep eleştiri konusu olmuştu. Özellikle Gülen örgütünün Dinlerarası Diyalog etkinliklerinde içki masalarında Kur'an okutması, Gülen'in Hz. Muhammed'e inanmayanların ve sadece Allah'a inananların da cennete gidebileceğini söylemesi Gülen'in ve cemaatinin İslam'a olan bakış açısını ortaya koymuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.