SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya beşten, Diyarbakır hendekten büyüktür!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, gençlere seslendi: "Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2015 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünya beşten, Diyarbakır hendekten büyüktür!
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, gençlere seslendi: "Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız".
 

 

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile salonda kurulan platformdan partilileri selamladı. Kongrede, Davutoğlu çiftinin salondaki yerine geçmesinin ardından yoklama yapıldı ve kongrenin açılışı için yeterli çoğunluğun sağlandığı belirlendi. Kongre salonuna geçen Başbakan Davutoğlu kongrede partililere seslendi. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şunlar: "Gençler bu istiklal bayrağını daha yücelere dalgalandırmaya var mısınız? Medine'ye yürüyenlerin adalet anlayışını dünyaya yaymaya var mısınız? Gençler istiklal aşkını istikbale taşımaya var mısınız? Sizlere en büyük emanetimiz budur. Her birinize teşekkür ediyorum mazi ve medeniyetinize sahip çıktığınız için. Kuruluşundan bugüne AK Parti çatısı altında ülkesine hizmet etmiş bütün gençlerimizi kutluyorum."

 
KARANLIK DEVRİ KAPATTIK AYDINLIK DEVRİ BAŞLATTIK
"Geçtiğimiz 13 yılda milletimizle birlikte karanlık bir devri kapattık, aydınlık bir devri başlattık. Krizlerle çalkantılarla kargaşayla malul olan Türkiye gitti, atılımlarla büyüyen, özgürleşen, gelişen yeni bir Türkiye doğuyor. Ülkenin dertlerine çözüm üretmek bir tarafa, bu ülke için kendisi bir dert haline gelmiş olan siyasi anlayışlar tedavülden kalktı. Adeta dibe vurmuş bir ekonomi ayağa kalktı ve rekor üstüne rekor kırıyor. Demokrasimiz güçlendi. Milletin oyuna saygısı olmayanların, her türlü darbeci, vesayetçi, tek tipçi girişimleri devre dışı bırakıldı. Kendi içine kapalı bir ülkeden, dünyanın her köşesinde olan, söz söyleyen, sözünü dinleten bir Türkiye'ye geldik. Bütün bunları milletimizin desteğiyle başardık. Bu 13 yıl milletimizin başarısıdır."

 
DÜNYA BEŞTEN DİYARBAKIR HENDEKTEN BÜYÜKTÜR
"1 Kasım gecesi ellerini göğe yükselten mazlumların coğrafyasına sahip çıkacak mıyız? 'Dünya beşten Diyarbakır hendekten büyüktür' bak ne güzel söylemiş genç kardeşlerimiz. Bizle yarınki Türkiye özlemi ile büyüdük. Bizim nesillerimiz adalet, güvene hasretle büyüdü. Merhum Topçu yarınki Türkiye demişse biz yeni Türkiye diyoruz. Sizin için haksızlık karşısında dimdik durduk. Paralel yapılara sizin için boyun eğmedik. Yorulmayacaksınız, yılmayacaksınız. Sizden önceki nesiller gün yüzü görmedi. Sizler darbeler döneminin geri gelmemek üzere kapandığını gördünüz. Her zaman her yerde adaleti gözetin merhamet sahibi olun. Varlık nedenimiz her zaman yaşadığımız ülkeyi korumak olmalı. Kadınlarımız va yaşlılara hürmetten vazgeçmeyin. Zulmün, merhametsizliğin karşısında olun. Mazlumların hamisi olun, zalimlerin hasmı olun. Elinizle dilinizle kalbinizle her kötülüğün karşısında olun. Siz bu davanın en genç üyeleri olarak örnek olmalısınız. İnsanlık birikimini sahiplenerek okuyun."

 
PLANIN ODAĞI GENÇLER
"Bugün Güneydoğu'da ortaya konulmak istenen planın odağında gençler var. Terör örgütü ve onun güdümündeki bazı siyasi çevreler, gençleri kuşatmak isteyen bir nefret dili örüyor. Okula gitmesi gereken, yaşları 8 ila 17 arasındaki çocukların, gençlerin ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor, kendi okullarını yaktırıyorlar, güvenlik güçlerine saldırtıyorlar. Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. 12-13 yaşındaki çocukların eline silah veriyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar, katlediyorlar. Bu Yasin Börü'yü katlederken de böyleydi, bir çorbacıda çalışan Şeyhmus Sanır'ı katlederken de böyle oldu. Gençleri, okula, camiye, kitaba, kaleme düşman hale getirmek istiyorlar. Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız. Bunlar bu hendekleri kazarak İslam'ın değerlerine saldırıyorlar, Diyarbakır'ın ruhuna saldırıyorlar. Minarelerdeki ezan seslerini susturuyor, yerine kendi süfli marşlarını çalıyorlar. Diyarbakır'da Kurşunlu Camisi'ni yaktılar, sonra hiç utanmadan bize iftira etmeye kalktılar. Zaten terörle yol almaya çalışandan mertlik beklenmez, doğruluk beklenmez, insaf beklenmez."

 
HDP HENDEKLERİ SAVUNUYOR
"Cizre'de Silopi'de yaşananları görüyorsunuz ne yapmaya çalıştıkları ortada. Terör örgütü aylardır orada millete zulüm ediyor. Bölge halkı terör örgütün zulmünden kaçarken bile zulme uğruyor. Şırnak kadın kolları başkanımızın aracına ateş açtılar. Yılmayacağız. Bu ülkeyi terör odaklarından temizleyene kadar gece gündüz mücadele edeceğiz. HDP yöneticileri terör örgütün açtığı bu hendekleri savunuyor. Terör örgütü orayı halka zindan edecek bu HDP vekili onlara selam duracak. Terör örgütün verdiği zararları telafi edeceğiz. Şimdi yeni bir polemik başlattılar hendekler sebep değil sonuçtur. Neyin sonucu Allah aşkına. Yasakları ve inkârları kaldırmamamızın sonucu mu? Sizin siyaset yapmanıza engel olan var mı? Bu ülkede kimse sahipsiz değildir. Gençlerimizi hiçbir istismar odağının eline teslim etmedik etmeyeceğiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.