SON DAKİKA
Hava Durumu

El Ezher Platformu'ndan İhsanoğlu'na ağır tepki

Tüm Yurtdışı İlahiyat Mezunları Derneği (TÜYİMDER) ve El Ezher Platformu, her fırsatta El Ezher mezuniyetini öne çık

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2014 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
El Ezher Platformu'ndan İhsanoğlu'na ağır tepki




Tüm Yurtdışı İlahiyat Mezunları Derneği (TÜYİMDER) ve El Ezher Platformu, her fırsatta El Ezher mezuniyetini öne çıkaran çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepki gösterdi. Platform adına bir açıklama yapan TÜYİMDER Genel Sekreteri Mesut Yaman, İhsanoğlu’nun El Ezher mezunu olmanın hakkını vermediğini ifade etti.

 

Yaman yaptığı açıklama şu görüşleri paylaştı:

- 28 Şubat sürecinde hukuksuzluğun her çeşidine şahit olan bizler, yıllarca ötekileştirme ve itibarsızlaştırma politikalarına karşı onurlu mücadeleler verdik. İhsanoğlu haklı davamızda hiçbir zaman yanımızda olmadı.

- İhsanoğlu’nun babası Yozgatlı İhsan Efendi, CHP zihniyetinin baskıcı icraatlarına dayanamayıp 1924 yılında Kahire’ye göç etme durumunda kalan ve El Ezher Üniversitesinde hocalık yapmış saygın bir isimdir. İhsanoğlu, El Ezher mezunlarına zulmeden zihniyetin adayı oldu.

- 9 yıl süren İKÖ Genel Sekreterliği görevi sırasında İslam dünyasına katkı vermedi. Mısır’da halkın oyları ile cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, demokrasi dışı yollarla iktidardan uzaklaştırılırken İhsanoğlu, darbecilerin yanında saf tuttu.

- Sayın İhsanoğlu haklı davamızda hiçbir zaman yanımızda olmadı. Yaşadığımız problemleri sahiplenen, mağduriyetlerin önemli bir kısmını çözüme kavuşturan Başbakanımız Sayın Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.