SON DAKİKA
Hava Durumu

Emeklilerin ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Emeklilere Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı için verilecek 1000'er liralık ikramiyelerin ne zaman yatırılacağı belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emeklilerin ikramiyesi ne zaman yatırılacak?
Emeklilere Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı için verilecek 1000'er liralık ikramiyelerin ne zaman yatırılacağı belli oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Emeklimiz, Ramazan Bayramı'ndan önce, muhtemelen haziranın başında bin lira bayram ikramiyesini almış olacak, hayırlı olsun." dedi.


Kamu alacaklarının yapılandırılması, emeklilere bayram ikramiyesi gibi düzenlemeleri içeren yeni ekonomi paketini değerlendiren Ağbal, vadesi geçmiş bütün borçların yapılandırma kapsamında olduğuna işaret etti.



PAKETİN KAPSAMI 
Ağbal, vergi alacağının 119,2 milyar lira, sosyal güvenlik prim alacağının da 64,3 milyar lira olduğunu ve toplamda sosyal güvenlik primi ve vergi olarak 183,5 milyar liralık alacağın yapılandırılacağını aktararak, "Paketin kapsamında, vergi ve vergi cezası borçları, sosyal güvenlik primleri, gümrük vergileri, idari para cezaları, belediyelerin atık su alacakları, katı atık ücretleri, öğrencilerimizin kredi borçları, kamuya ait arazileri kullananlar ile turizm yatırımcılarının ecrimisil borçları var. Vatandaşımız borcunun aslını ödeyecek, faizleri yerine de Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranında ödeme yapmış olacak." diye konuştu.(AA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.