SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Açlık grevleri şantaj, blöf ve şovdur...

Başbakan Erdoğan, BDP’li milletvekillerinin de destek verdiği açlık grevleriyle ilgili olarak “Bunlar şantajdır, bunlar blöftür, bunlar şo

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2012 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2012 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, BDP’li milletvekillerinin de destek verdiği açlık grevleriyle ilgili olarak “Bunlar şantajdır, bunlar blöftür, bunlar şovdur. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sağlıkla ilgili müdahaleyi yaparız, o kadar” dedi. Erdoğan, Abdullah Öcalan’a ev hapsi önerisine de sert çıktı: "Yok öyle bir şey."

17 şehit asker için Diyarbakır’da düzenlenen cenaze törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından Trabzon’a gitti.

Havalimanında açıklama yapan Erdoğan, ''Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor, devam edecek. Bedeli dünyada olduğu gibi bizde de ağır. Fakat bütün bunlara rağmen milletimizin beklediğini muhakkak er veya geç başaracağız'' dedi.

Erdoğan, Trabzon'dan memleketi Rize'ye karayoluyla geçerken Of ilçesinde, Karadeniz Sahil Yolu'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, otobüsün üzerinde yaptığı konuşmaya Karadeniz şivesiyle ''Oflular direkt Allah'a bağlıdır bileyrum'' diyerek başladı.

BDP’li milletvekillerin de açlık grevine katılmasına tepki gösteren Erdoğan, ''Bu açlık grevleriydi, ölüm oruçlarıydı bunlar şantajdır, bunlar blöftür, bunlar şovdur. Şimdi de milletvekilleri yapıyorlarmış. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bizim görevimiz bellidir. Biz sağlıkla ilgili gerekli müdahaleyi yaparız. Ama o farklı düşünüyormuş, ne düşünüyorsa düşünsün. O şantajlar karşısında boyun eğmeyiz'' dedi.

'İDAM İÇİN DÜZENLEME YAPILMALI'
Endonezya'daki temasları sırasında idam cezasına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ölümler karşısında, öldürmeler karşısında gerekirse idam cezası yeniden masaya getirilmelidir' dedim. Çünkü devletin, öldüreni affetme yetkisini biz kendimizde görmüyoruz. Bu yetki öldürülenin ailesine aittir, bize ait olamaz. Bununla ilgili düzenlemeleri yapmak gerekir. 'Efendim Avrupa Birliği'nde öyleymiş.' Biz bir kere bu noktada öyle bir adım attık. Bugün bakın ABD'de idam var, Rusya'da var, Çin'de var, Japonya'da var dünyanın birçok yerinde var. Bunlar BM Güvenlik Konseyi'nin ağırlıklı üyeleri. Yani Fransa, İngiltere hariç diğerlerinde var. O zaman durumumuzu gözden geçirmemiz lazım.''

EV HAPSİ YANITI: YOK ÖYLE BİR ŞEY
İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan için ev hapsi çağrılarına tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası var. Ama birileri çıkıyor buna rağmen diyor ki 'evde çeksin.' Yok öyle şey. Çekmesi gereken yer neresiyse orada çeker. Biz iktidarda olduğumuz sürece bu değişmez."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.