SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Ayaklar ne zaman baş oldu ?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünden başlamak üzere 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar, elektronik

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: Ayaklar ne zaman baş oldu ?
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünden başlamak üzere 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar, elektronik ortamda başvurular alınmak suretiyle, 46 branşta 600 engelli öğretmen alımı için işlemleri başlatıyoruz" dedi.



TABLET BİLGİSAYAR DÖNEMİ

Konuşmamın başında bazı müjdeleri paylaşmak istiyorum. Fatih projesi hızla devam ediyor. Bu projenin önemli bir adımı olan öğretmen ve öğrenciler için tabletlerin temini ihalesinde yeterlilik dosyalarını dün itibariyle aldık. Öğrencilere dağıtacağımız toplamda 10 milyon 600 bin tabletle ilgili böylece önemli bir adım atılmış oldu..

Bu ihaleyi kazanacak firmalara yerli araştırma geliştirme merkezi kurma şartı getiriyoruz. Bu firmalar 3 yıl içinde türkiyede yatırım yapacaklar ve üretime başlayacaklar. İhaleye yurt içinden ve dışından sektörün en büyükleri katılıyor. eğitimde adeta devrim niteliği taşıyan bu gelişmenin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum..

SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE

Bir başka müjde engelli öğretmen adayı kardeşlerimizi ilgilendiriyor. Geçtiğimiz şubatta öğretmenlik müjdesi vermiştik. Kısa bir zaman zarfında Aile bakanlığımızın katkılarıyla MEB de konuya dair altyapıyı oluşturdu. Bu günden başlamak üzere, 1 temmuz 2013 mesai bitimine kadar elektronik ortamda başvurular alınmak üzere 46 branşta 650 engelli öğretmen alımı için düğmeye basıyoruz. 2013-14 yılından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlayacaklar.

Yapacağımız bir düzenleme ile kamuda çalışan bir kısım sözleşmeli personelin devlet memurları kadrosuna geçmesine imkan tanıyoruz. 25 Haziran yani bugün itibariyle geçmişe yönelik görevde bulunan

1.657 sayılı kanunun 4b maddesine göre çalışan sözleşmeli personel

5393 sayılı belediye kanununun 49. maddesine göre çaışan

4924 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli devlet kadrosuna geçecek.

Bu kapsamda şu anda 96 bin 500 personel bulunuyor. Yasal düzenlemeyi de inşallah süratle bu yasama döneminde yapmış olacağız. Yani tatile girmeden bitireceğiz. Sözleşmeli personele hayırlı olsun...

AKDENİZ OYUNLARI

9 Haziran'da Mersin'de yaklaşık 800 milyon liralık bir adımın açılışını gerçekleştirdik. Perşembe günü de Mersin'e tekrar giderek 17. Akdeniz oyunlarının açılışını gerçekleştirdik. Değerli kardeşlerim, aslında bu oyunlar Yunanistan'da yapılacaktı. Yunanistan malum durumları sebebiyle bunu yapamayacağını açıklayınca bizden rica ettiler. Biz de değerlendirmelerimizi yaptık ve süratle yatırımlara girdik ve 17 ayda bu yatırımları hamdolsun gerçekleştirdik. Bu Türkiye'nin gücünü ortaya koyması bakımından da çok önemli.

24 ülkeden yaklaşık 6000 sporcu şu anda Mersin'de müsabakalara devam ediyor. Sevindiğim bir yan da şu, Mersinli bu işe ciddi ilgi gösterdi. Bütün müsabakalar adeta tıklım tıklım oynanıyor...

İngiltere rahatsızlanan milli atletimiz Binnaz Uslu'ya geçmiş olsun dileklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.

Mersin'den hem Milli İradeye Saygı Mitingimizi yapmak hem de U20'nin açılışı için Kayseri'ye geçtik. Orada ilk maçın ilk yarısını izledim. Heyecanı onlarla birlikte paylaştık. Küba ile G.Kore arasındaki müsabakaydı bu. Dostluk ve centilmenlik içinde devam eden turnuvada Milli takımımıza da başarılar diliyorum.

AK PARTİ MİTİNGLERİ

Kayseri'de çok büyük bir katılımla ve coşkuyla Cuma günü yaptığımız mitingimiz 200 bine varan bir katılımla, hafta içi ve öğlen olmasına rağmen büyük bir coşku o sıcakta görmeye değerdi. Tüm Kayserili vatandaşlarımıza ve teşkilatımıza da gayretlerinden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Coşku heyecan her geçen gün daha da artıyor...

Diğer mitingi de Samsun'da gerçekleştirdik. Orada da çok yoğun bir katılım oldu. Samsun'daki mitinglerimizin en büyüğü oldu. Yol ve caddelerdeki heyecan, ilgi ve alakayı gördük. Karadeniz'in nasıl çırpındığını gördük.. Hissiyatını gördük..

Pazar günü bu sefer Erzurum'da miting gerçekleştirdik. Erzurum gerçekten çok farklı bir manzara ve coşku ile bizi karşıladı. Dadaşların ön hazırlıkları enteresandı. Birilerine enteresan karneler de hazırlamışlar. Pankartlarla asmışlardı. Erzurum İstasyon meydanının ve meydana açılan ana caddelerin hınca hınc dolduğuna şahit olduk. Orada da mitingin başından sonuna kadar Erzurumun coşkusuna şahit olduk. Bizden bir gün önce MHP'nin de orada bir bölge mitingi vardı. Onun da hali ortada, ama Erzurumlu kendilerine yakışan cevabı zaten verdi.

SİZ DE BİR ŞEY SÖYLEYECEKSİNİZ MEYDANLARDA SÖYLEYİN

Milli İrade mitinglerinde halkın son gösterilere nasıl baktığını neler hissettiğini çok açık ve net olarak gördük. Millet gösterileri çok büyük bir sabırla izledi. Ancak aynı milletimiz o engin basiretiyle ve ferasetiyle o gösterilerle aslında neyin hedef alındığını ve ne yapılmak istendiğini net olarak gördü. Gösteriler başladığı andan itibaren medya kuruluşları çok kapsamlı çok tertipli bir dezenformasyon kampanyası başlatmıştı. Ama dikkat edin yüzbinler, milyonlar, bu meydanlarda itidali temsil ettiler. Onlar yakmadı, yıkmadı.. Onlar asla kavga ve gürültüden yana olmadı. Onlar demokratik haklarını özgürlük noktasındaki istismarları yasaların kendilerine tanıdığı o alanlarda dile getirdi. Bizim söylediğimiz bu zaten. Gelin bir şey diyecekseniz bu meydanlarda söyleyin..

ŞİDDET ZAFERİN MÜJDECİSİ DEĞİLDİR

Yani şiddet hiçbir zaman, zaferin müjdecisi değildir. Şiddet iter, ötekileştirir. Onun için şiddete başvuranlar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Bu noktada siz eğer dürüstlükten yanaysanız, demokrasiden yanaysanız, demokrasinin şartları kuralları bellidir. Gelirsinzi bunu her yerde yasal çerçeve içerisinde anlatırsınız ve seçim zamanı gelince sandıktan neticeyi alırsınız. İşte AK Parti'nin yaptığı budur.

Bu millet bu kampanyaları yutmadı. Millet neyin ne olduğunu kimin ne yapmak istediğini gördü ve her zaman hakkın haklının yanında yer aldı.

SEN HANGİ İKDİTARLA KONUŞUYORSUN AK PARTİ İKTİDARINA BU DENİR Mİ?

Zaten bu gösterileri kışkırtanlar yönlendirenler, milleti etkileyemeyeceklerini biliyorlardı. Aslında başından itibaren uluslar arası çevrelere seslendiler. Bu çevreler halkın kendilerine inanmayacağını çok iyi biliyorlardı. Onun için uluslar arası medyayı muhatap aldılar. Türkçe yerine İngilizce yazmayı tercih ettiler. Kendilerine dışarıdan da yandaş bularak o yolda ilerlediler. Bakınız, gösteriler başladığından itibaren şunu net söyledik. Bu gösterilere katılanlar çok farklı katmanlardan oluşuyor. Bu noktada bizim hiçbir kompleksimiz yok. Halkın tepkilerine asla sırtını dönen bir hükümet olmadık. 10, 5 yıl boyunca her ferdin taleplerini, derisinin rengine, inancına bakmadan dikkate aldık. 10 buçuk yıl boyunca yüzde 100'ün hükümeti olmak için hassasiyet gösterdik. Bu gösterilerin içinde ağaç ve çevre hassasiyeti ile yer alanlar vardı. Onları samimi bulduk. En başından itibaren onları diğerlerinden ayrı tuttuk, dinledik. Bakanlar kurulu toplantısında zaman geçirmediğimiz kadar zaman ayırdır. Bizzat Valim belediye başkanım irtibat kurdu. Ama bunların yanında samimi olmayanlar var.. Nitekim Başbakan yardımcımız ile yaptıkları görüşmelerden sonra adeta yeniçerinin isyancı grupları gibi şunu görevden alacaksın, bunu görevden alacaksın gibi ültimatom sallayanlar var. Sen hangi iktidarla konuşuyorsun? Ak Parti iktidarına bu konuşulur mu?

AYAKLAR NE ZAMANDAN BERİ BAŞ OLMUŞ

Şimdi kalkıp da bazı medyada olanlar bu tiplere haddini bildirmiyor.. Bundan daha büyük haddini bilmemezlik olur mu? Hükümete bu denilir mi? Önce haddini bileceksin. Sen kalkıp da bilmem ne platformuymuş.. Ne platformu olursan ol.. Ayaklar ne zamandan beri baş olmuş..

Milletin vermiş olduğu bir yetki var.. Milletime sesleniyorum, Ak Parti iktidarına kadar, çok partili dönemde bir alışkanlık vardı.. Şöyle baktığımız zaman 16 aylık iktidarlarla Türkiye istikrarsızlık içerisinde gidiyordu.. Bunlara iktidar da denemez.. Bu istikrarsızlıklar Türkiye'yi nereye getirdi. İşte 2600-3500 dolarlara kadar getirdi.. Biz dünyada sıralamaya baktığınız zaman gerilerdeydik. Peki AK parti ile ne oldu? AK Parti ile istikrar ve güven dönemi başladı. Bu dönemde bir anda her alanda sıçrama yaşandı. Değerli kardeşlerim, bu sıçramadır ki Türkiye'yi dünyada güven duyulan, saygı duyulan bir ülke konumuna getirdi. Ama saygı duyulan Türkiye'yi ne yazık ki içerde ve dışarıda koordineli olan bu adımlarla yıpratmak istediler. Fakat millet burada duruma el koydu, sahip çıktı. Dedi ki, bu gidiş yanlıştır, biz iktidarın yanındayız, memnunuz dedi.

BURADA 20 CENT İÇİN EYLEM YAPILMADI ÇOK ŞÜKÜR

Bakın burada 20 cent zam için bu eylemler yapılmıyor Brezilya'da olduğu gibi. Sağlıkta şu yapılmadı diye bu yapılmıyor. Ki ben Brezilya'da oynanan oyunun da aynı merkezden yapıldığına inanıyorum...

Türkiye de Brezilya da IMF'ye olan borçları ödemiş durumda.. Başından itibaren Faiz lobisi dedik. Birilerini bu rahatsız etti. Evet burada faiz lobisi var.. Ama bu bazı çevreleri ciddi manada rahatsız ediyor. Yazılı görsel , ulusal ve uluslar arası medya nasıl görevler üstlendi hep gördük. Hepsinin kayıtları var.. Zaman zaman teşkilat içinde, zaman zaman halkımıza görüntüleri ile açıklayacağız. Çünkü değerli kardeşlerim Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz.. Bu oyunları bozacağız.

CHP'NİN ETKİSİZ CILIZ MUHALEFETİ

CHP'nin yetersiz, etkisiz, kalitesiz cılız muhalefeti, beceriksizliği ve üst üste yaşanan yanlışlar ve hayal kırıklığı maalesef CHP seçmenini umutsuz kıldı. Meclis içinde muhalefet yapamayan CHP sokak sokak çatışma çığırtkanlığı yaptı. Bu gösterilerde Alevi vatandaşlarımızın da kitlesel olarak yer aldığını gördük. Onları da gayet iyi anlıyoruz. Biz onlarla ilgili olarak Alevi açılımı adı altında bir dizi toplantı yaptık. Bütün temsilcilerini dinledik. Başbakan yardımcıma da özel bir talimatım var. Yine bu çalışmalar başlayacak. Bunları masada çözeceğiz. Geçmişte olduğu gibi aynı yanlışlara düşmemek lazım.

DERSİM'DEN ÖZÜR DİLEYEN BU BAŞBAKAN'DI

Dersim katliamı olduğu dönemde bu ülkenin tek partisi hangi partiydi? CHP idi...

Ne yaptılar.. Hiçbir şey.. Ben o dönemde yapılmayan özür beyanını, hiçbir taksiratımız olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti devleti adına Başbakan Erdoğan yaptı.

Bu konuyla ilgili kalkıp acaba bir kere özür beyanında bulundu mu CHP? Bizim iktidarımızdı diyebildi mi? Bu ülkenin en eski partisi biziz diyor. Peki neden özür dilemiyorsun.. Bunu siz yaptınız.

Diyanet İşleri başkanlığımız Alevi vatandaşlarımız için önemli çalışmalar yaptılar.. Bir ve beraber yaşamamızı sağlayacak ortamı hazırlamak bizim vazifemizdir. Bunun mücadelesi içerisindeyiz.

DERSİM KATLİAMININ MİMARI CHP'DİR

Tekrar ediyorum CHP, Dersim katliamının mimarıdır. Aynı CHP on yıllardır güya alevi vatandaşlarımızın temsil edildiği partidir. Peki söylüyorum, tek başına iktidar olduğu dönemlerde Alevi vatandaşlarımız için ne yaptı.

Kahramanmaraş olayları yaşandığında iktidar ortağı CHP idi.. Sivas olayları sırasında İktidar ortağı SHP yani CHP... Gazi olaylarında da CHP idi..

Bu olayların hiçbirinin hesabı sorulmamıştır. AK Parti hiçbir sorumluluğu olmadığı halde Dersim katliamından dolayı özür dilerken, bu büyüklüğü gösterirken, CHP başındaki genel başkana rağmen bu özrü dilememiştir.

ALEVİLERİ KIŞKIRTAN CHP'DİR

CHP'nin son yıllarda hangi kirli planların içinde yer aldığını da çok iyi biliyoruz. CHP'nin bu kirli oyununu görmelerini bütün Alevi vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Kapıların işaretlenmesinden, Reyhanlı saldırısına kadar bir çok şüpheli olaya CHP destek vermiştir. Hem Gezi olaylarını kışkırtan hem de bir mezhep çatışması çıkarmak için elinden geleni ardına koymayan tv ve gazetelerin sahibi CHP'dir. Şiddet eylemcilerinin sırtını sıvazlayan da, küfreden gençlere para veren de, Alevileri kışkırtacak twitleri atan da CHP'li milletvekilleridir.

 

Daha fazlasını oku: Erdoğan: Ayaklar ne zamandan beri baş oldu / CANLI - Gündem Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/erdogan-ayaklar-ne-zamandan-beri-bas-oldu-canli_379071.html#ixzz2XDg06ALL
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.