SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan :'Devletimiz şehitlerimiz için ne yapsa azdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkac

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan :'Devletimiz şehitlerimiz için ne yapsa azdır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içindeyiz. Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah’ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz" dedi.
 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı TevcihTöreni"nde konuştu.Erdoğan, konuşmasına, “Devlet övünç madalyası ve beratı tevcih töreni dolayısıyla şu bir araya gelişimiz, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi şereflendirmeniz bizler için gurur vesilesidir, teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı.Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edilecek tüm asker ve polise, ailelerine, ülke için yaptıkları hizmetler için şükranlarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu "Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum. Gazilerimize verdikleri mücadeleleri ve fedakarlıkları sebebiyle en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Burada sadece Ankara’daki 25 şehit yakını ve gazimizin devlet övünç madalyası ve beratını veriyoruz. Bizimle aynı anda 55 ilde o şehirlerimizdeki şehit yakını, gazilerimize madalyaları ve beratları tevdi ediliyor. Sizlerin şahsında ülkemizin tamamındaki 227 şehit yakını ve gazimize şükranlarımı ifade ediyorum. Övünç madalyası, şeref madalyasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği en üst madalyadır. Devletin, bu madalyanın üzerinde hiçbir taltif, teşekkür, şükran aracı bulunmuyor. Sizlere bu madalyayı ve beratı bizzat takdim etmek şahsım için çok müstesna, çok şerefli bir görevdir. Şu anda 55 ilimizde gerçekleştirilmekte olan törenlerdeki madalya ve beratlar da Cumhurbaşkanı olarak şahsım adına hak sahiplerine teslim ediliyor. Şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlıklarını düşündüğümüzde devletimiz onlar için ne yapsa haktır, ne yapsa azdır."
 "Devletimiz şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi asla sahipsiz bırakmıyor"
Şehitlik ve gaziliğin, manevi birer paye olarak hiçbir maddi karşılıkla mukayese edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü "Bizim inancımızda, şehitlerimize ve gazilerimize en büyük mükafatı Rabbimiz müjdeliyor; şehitlerimiz, ‘Onlara ölüler demeyiniz. Zira onlar diridirler’ hükmünün muhatabı olarak, kıyamet gününde şefaat ayrıcalığı kazanmışlardır. Peygamber Efendimiz, ‘Cennete giren hiçbir kimse yeryüzündeki her şey kendisinin olsa bile dünyaya dönmeyi arzu etmez. Sadece şehit gördüğü aşırı itibar, ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve 10 defa şehit olmayı ister’ buyuruyor. Allah yolunda ölümü göze alarak mücadele eden ve bu uğurda bedel ödeyen gazilerimizi ecrini, hiçbir faninin tam anlamıyla takdir etmesi mümkün değildir. Bize düşen onlara sahip çıkmak, onların aziz hatıralarına layık olmaktır. Bu sebeple devletimiz de şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi asla sahipsiz bırakmıyor. Burada tevcih ettiğimiz madalyalar manevi hatıradır, taltiftir. Bunun yanında tazminattan, kamuda işe yerleştirmeye kadar gazi ve şehit yakınlarına tanınan pek çok hak var. Ben onlara girecek değilim. Hamdolsun, devletimiz şehitlerden geride kalanlar, gazilere sahip çıkacak imkanlara sahiptir. Önümüzdeki yıllarda bu imkanları daha geliştirerek şehitlerimizin aziz hatıralarına, gazilerin fedakarlıklarına layık olmaya çalışacağız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.