SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Dünyayı başlarına yıkarız!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Nasıl paralel yapı oluşturmak isteyenlere dünyayı dar ediyorsak, özerklik adı altında özyönetim adı

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Dünyayı başlarına yıkarız!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Nasıl paralel yapı oluşturmak isteyenlere dünyayı dar ediyorsak, özerklik adı altında özyönetim adı altında devlet içinde devlet kurmaya çalışanların da dünyayı başlarına yıkarız’ dedi.
 

 

ATO Congresium'da Türkiye Anayasa Platformu tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte' temalı programa katılan "Yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları birtakım kesimler tarafından kasıtlı olarak üniter yapımızla, ülke bütünlüğümüzle, milli birliğimizle ilişkili hale getirilmeye çalışılıyor" diyen Erdoğan, "Halbuki biz ne diyoruz 'tek millet' diyoruz. Hangi kökenden ve meşrepten olursa olsun, şu anda 79 milyona nüfusumuz yaklaştı, tek millet. Ardından ne diyoruz, tek bayrak. Rengini şehidimizin kanından alan bayrağımızdan başka bir bayrak asla bu semalarda dalgalanamaz diyoruz. Üçüncüsü ne diyoruz, tek vatan. 780 bin kilometre vatan toprağı üzerinde herhangi bir operasyona, ameliyata asla göz yumamayız diyoruz. Dördüncüsü ne diyoruz, tek devlet. Adı ve söylemi ne olursa olsun, hiçbir devlet paralel devlet veya paralel yapı bunlara izin vermeyiz, veremeyiz. Nasıl sözde cemaat adı altında devlet içinde paralel yapı oluşturmak isteyenlere dünyayı dar ediyorsak, özerklik adı altında özyönetim adı altında devlet içinde devlet kurmaya çalışanların da dünyayı başlarına yıkarız. Biz bu şeklide, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken meseleyi bölünme parçalanma edebiyatıyla ele alanlar açık söylüyorum, kesinlikle artniyetlidir hatta bölücünün başta gidenidir. Biz, 'birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz, sadece ülkemizi daha büyütmenin, milletimizi daha güçlendirmenin çabası içinde olabiliriz." ifadelerini kullandı.

 
"BU MİLLET SAHİPSİZ DEĞİL"
"Bugüne kadar da bu şekilde hareket ettiğimizin şahidi milletimiz yani sizlerdir. Bu topraklarda milli ve yerli olan kim ve ne varsa hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Ülkemizin ve milletimizin karşısında kim ve ne varsa onunla mücadele etmek de bizim namus borcumuzdur. Çünkü, bu memleket sahipsiz değil, bu devlet köksüz değil. Bu millet, balık hafızalı değil. Emanetçisi olduğumuz değerlerin kıymetini çok iyi biliyoruz. Arif Nihat Asya ne diyor; 'Şehitler tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor, bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor. Destanı öksüz, sukutu derin meçhul askerin türbesi yakışmış bu kutlu tepeye, yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli kim demiş meçhul asker diye? Bizim ecdadımızın yattığı toprak belli, tuttuğumuz bayrak belli. Allah'ın izniyle dalgalanmak için bekleyen bayrağımızı rüzgarsız bırakmayacağız. şehitlerimizin Gazilerimizin hakkını verecek, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Yeni anayasa için ortak değeri insan onuru, ortak hedefi güçlü ve büyük Türkiye olan herkesi, yaptığınız çağrılara milyonların karşılık vereceğine inanıyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.