SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Faiz sistemi adil değildir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vakıf Katılım Bankası açılışında konuştu. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak söylemek zorundayım. Faiz sist

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Faiz sistemi adil değildir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vakıf Katılım Bankası açılışında konuştu. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak söylemek zorundayım. Faiz sistemi adil değildir ve acımasızdır" dedi.
 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vakıf Katılım Bankası açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Bugün açılışını yaptığımız müessese (Vakıf Katılım Bankası), 20 yıllık hayalin ürünüdür. Belki gecikmiş olabiliriz ama katılım, finans yönetimi konusunda çok kısa sürede, çok büyük ilerleme kaydedeceğimize bu sektörde inanıyorum. Burada bir şeyi daha açıklamam lazım, esasen ben bu kurumlarda 'banka' ifadesinin kullanılmasını doğru bulmuyorum. Kavramları birbirinden tefrik etmemiz lazım, ayırmamız lazım. Banka nedir, katılım nedir, bunları ayıracağız. Katılım finans sistemi, varlığa dayalı yapısı, risk paylaşımını esas alması ve spekülasyonlara kapalı olmasıyla, mevcut bankacılık sisteminden tümüyle farklı bir yapıdır. Tüketimi değil üretimi teşvik eden, işletmelere borçlanmadan kaynak kullanma imkanı sağlayarak kırılganlıkları azaltan yapısıyla bu sistemin Türkiye ekonomisinin itici gücü olacağına inanıyorum" dedi.



2008'in ETKİLERİ ATLATILABİLMİŞ DEĞİL


"Bugüne kadar katılım yöntemiyle çalışan 5 finans kuruluşumuz vardı. Vakıf Katılım ile birlikte bu sayı 6 oldu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ancak katılım finans sisteminin tüm bankacılık finans sistemi içindeki payının hala yüzde 5'ler seviyesinde bulunması, daha yapacak çok işimizin olduğunu gösteriyor. Bu konuda 2025 yılı içinde belirlenmiş yüzde 15'lik hedef var ama ben bu hedefin de yetersiz olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımla zaman zaman görüştüğümde bunu süratle yüzde 25'e çıkarmamız gerekir diyorum" ifadelerini kullandı.  Erdoğan: "Bir Cumhurbaşkanı olarak söylenir mi, söylemek zorundayım. Faiz sistemi adil değildir ve acımasızdır. Eğer biz sıçrayacaksak, mesafe alacaksak özellikle acımasız olan bu sistemden ziyade gerçek manada, hakikaten bu katılım sektörüyle bir büyümenin içinde olmamız şart. Bunu yapmadan bir yere varmak mümkün değil" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.