SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Gençler artık bu işi bitirin

Başbakan Erdoğan, Gezi eylemine katılanlara ‘Samimi duygularda olan gençlere ‘Bu işi bitirin’ diyor, gözlerinden öpüyorum’ diye seslendi

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2013 07:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2013 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, Gezi eylemine katılanlara ‘Samimi duygularda olan gençlere ‘Bu işi bitirin’ diyor, gözlerinden öpüyorum’ diye seslendi; eyleme devam edenlere müdahale edileceğini vurguladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polisin dünkü Taksim müdahalesini savunarak, “Samimi olduğuna inandığım gençleri özellikle buralardan ayırarak, ‘artık bu işi bitirin’ diyor, gözlerinden öpüyorum” dedi. Erdoğan, yaklaşık 1,5 saat süren ve sadece Gezi Parkı olaylarına ayırdığı grup konuşmasında şunları söyledi:

SERAMİKLERİ KIRDILAR: Büyükşehirlerde sokak ve caddeler, ağır şekilde tahrip edilmiştir. Ankara’da bütün otobüs duraklarının halini görüyorsunuz, alt geçitlerimizdeki, o canım seramiklerin nasıl kırıldığını görüyorsunuz. Bize çevrecilik dersi vermeye kalkanlar, hava, gürültü, görüntü kirliliğinin de çevrecilik olduğunu bilmeleri gerekir.

DİZ Mİ ÇÖKECEKTİK: Türk bayrağını yakacak, Taksim Meydanı’na illegal paçavraları devletin kurumuna asacak kadar, o bölücü posterleri asacak kadar alçalmışlardır. Diyorlar ki ‘Başbakan sert.’ Ne olacaktı? Bunların önünde diz çöküp, ‘ne olur şu AKM’den şu paçavraları indirin’ mi diyeceğiz? ‘Şu terör örgütü mensuplarını posterlerini indirin’ mi diyeceğiz? Kamu kurumunun içine bunlar nasıl sokulur? Çatıya nasıl çıkarılır? Buna sertlik diyorsanız kusura bakmayın, bu Tayyip Erdoğan değişmez. Teşkilatımıza bu sabah yaptıkları operasyon sebebiyle teşekkür ediyorum.

GEZİ İŞGAL ALANI DEĞİL: Gezi Parkı adı üzerinde gezi parkıdır, işgal alanı değildir. Park kılıfıyla Türkiye’de büyük bir oyun oynanmak isteniyor. Türkiye ekonomisi üzerinde ağır tahribat yapılmak isteniyor. Bu eylemler, bazı sermaye grupları, faiz lobileri, bazı medya grupları tarafından çok açık şekilde kullanılmıştır. Eylem yapanlar, açık şekilde kullanılıyor. Göstericilerin büyük fotoğrafı görmelerini ve samimi olanları özellikle oradan çekilmeye davet ediyorum ve kendilerinden de bunu bir Başbakanları olarak bekliyorum.

BİRA SATANLAR HARİÇ: Taksim’de oteller yüzde 80 boşalmıştır. Bu şimdi birilerinin özgürlük alanına tecavüz değil mi? İstiklal Caddesi’nde esnaf ciroları itibariyle adeta çökmüştür, bira satanlar hariç. Bu ülkede başörtüsü takıyor diye, halkının yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de, kızlarımız üniversiteye gidemedi. Biz hiçbir zaman intikam peşinde olmadık.

MÜEZZİN TEHDİT EDİLDİ: Gezi Parkı pis kokudan geçilmiyor. Herhalde ne demek istediğimi anlamışınızdır. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin içine ayakkabılarla gireceksiniz, orada içeceksin ve bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz. Bütün görüntüler elimizde. Cuma günü vereceğiz.

NEFRET SUÇU İŞLEDİLER: Sözüm ona sanatçıların, gazeteci yazarların, adeta bir noktadan emir almış gibi hep birlikte nasıl aynı ağızla konuştuklarını, tahrik ettiklerini yaşadık. Sorumsuz şekilde nefret suçu işlediler. Bir takım sermaye çevrelerinin bu sürece aleni dahil olarak, hukuksuz gösterilere nasıl kol kanat gerdiklerini gördük. Şu son olay hiç tereddütsüz, 27 Mayıs 1960 öncesi merhum Menderes’e kurulan tuzağın aynısıdır. 1980 öncesi karanlık senaryonun tekrar edilmesi girişimidir.

CHP TUZAĞA DÜŞTÜ: Eylemlerin üzerine çöreklenmek isteyen CHP Genel Başkanı, kendi kurduğu tuzağa kendisi düşmüştür ve eylemlerde boğulmuştur. Polise hakaret eden, küfür eden, gençlere para veren CHP milletvekilleri. Bu gençleri de anlayamıyorum. O verdikleri bir kaç kuruşa muhtaç duruma düşmüşlerdir.

MEDYANIN SINAVIYDI: Yaşananlar Türkiye’nin dostları ve düşmanları için çok açık bir sınav oldu. medya için, sivil toplum örgütleri, sermaye grupları için açık bir sınavdır. Kimin nerede durduğu, bu olaylarla gün yüzüne çıkmıştır. Bu olaylar dost ile düşmanı birbirinden ayırmak için eşsiz fırsat oluşturdu.

GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM: Cumartesi Ankara’da pazar günü İstanbul’da dev mitingler yapacağız. Derdimiz sayıları yarıştırmak değil. Hiç kimse illegal örgütler karşısında eziklik hissetmesin. Samimi duygularla oralara gittiğini kabul ettiğim gençleri, buralardan ayırarak, ‘artık bu işi bitirin’ diyor, gözlerinden öpüyorum. Ama bu işleri aynen terörize ederek devam ettirmek isteyenlere de diyorum ki, ‘artık bu iş sona ermiştir, bundan sonra artık bunlara tahammül yoktur’. Bunun da bilinmesini istiyor, sizleri itidale davet ediyorum
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.