SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Hedef çözüm sürecidir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahnelenen bu oyunun, çözüm sürecini ve kadim kardeşliğimizi sabote etme amacını taş

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2014 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Hedef çözüm sürecidir'


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahnelenen bu oyunun, çözüm sürecini ve kadim kardeşliğimizi sabote etme amacını taşıdığı, Doğu ve Güneydoğu’daki huzur ortamını hedef aldığı da açıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, huzura, istikrara, güven ortamına, özellikle de kardeşliğe yönelik hiçbir tuzağa asla müsaade etmeyeceğini vurgulayarak, "Sergilenen şiddet, vandalizm ve yağmacılıkla, devletimiz, en etkin şekilde, demokrasi ve hukuk içinde mücadele edecektir" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı şehirlerde sahnelenen şiddet eylemlerine ilişkin açıklamasına yer verildi. Erdoğan, açıklamasında, Suriye'nin Ayn El Arab, diğer adıyla Kobani kasabasına yönelik terör saldırıları bahane edilerek, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde sahnelenen şiddet eylemleri ve yaşanan can kayıplarının, en büyük üzüntü kaynağı olduğunu belirtti. Can kayıplarının yanı sıra mülke de zarar verilmesi, kamu binalarının, özellikle okulların, esnafın, sivil ve resmi araçların, Kızılay yardım araçlarının, belediye otobüslerinin hedef alınmış olması, şehirlerdeki huzur ortamının hedef alınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Sahnelenen şiddet eylemlerinin, Kobani meselesi ile uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığı son derece açıktır. Kobani'ye yönelik terör saldırılarının arkasına sığınarak, Türkiye’de şiddet eylemlerinin sahnelen mesi, asıl niyetin ve hedefin çok farklı olduğunu ortaya koymaktadır. İç ve dış politikamızı şekillendirmeye yönelik bu tür provokasyonlarla, yakın tarih de dahil olmak üzere defalarca karşılaşmış olan ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de, bu tür algı operasyonlarını ve saldırıları bertaraf etmeyi başaracaktır. Terör yüzünden birçok bedeller ödemiş bir ülke olan Türkiye, yeryüzündeki tüm terör örgütlerinin karşısındadır."

"Türkiye şefkatli elini uzatmakta tereddüt göstermedi"

Türkiye'nin, insani yardımlar konusunda da dünyanın en duyarlı ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin Kobani'deki terör ortamından kaçan yaklaşık 200 bin kardeşine sınırlarını açtığını, mağduriyete uğrayan bu insanlara koruyucu ve şefkatli elini uzatmakta tereddüt göstermediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "İçinden geçmekte olduğumuz böylesine hassas bir süreçte, insani, demokratik ve iyi niyetli tavrımızın istismar edilmesine elbette müsamaha gösterilemez. Sergilenen şiddet, Vandalizm ve yağmacılıkla, devletimiz en etkin şekilde, demokrasi ve hukuk içinde mücadele edecektir. Sahnelenen bu oyunun, çözüm sürecini ve kadim kardeşliğimizi sabote etme amacını taşıdığı, Doğu ve Güneydoğu’daki huzur ortamını hedef aldığı da açıktır. Bu nedenledir ki karanlık odakların provokasyonları karşısında, vatandaşlarımızın oyuna gelmeyeceklerine, her bir vatandaşımızın, sabır ve sağduyu içinde davranacağına inancım tamdır. Bu eylemler karşısında siyasi partilerimizin de son derece dikkatli ve sorumlu davranmaları büyük önem taşıyor. Şiddeti, kargaşayı ve vandalizmi teşvik eden söylemler, yaşanan can kayıplarının, akan kanın birinci derecede sorumlusudur. Bütün milletimizin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın sağduyularını muhafaza edeceklerinin bilinciyle özellikle anne ve babaların çocuklarının bu şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstereceklerine inanıyorum. Türkiye, huzurumuza, istikrara, güven ortamına, özellikle de kardeşliğimize yönelik hiçbir tuzağa asla müsaade etmeyecektir".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.