SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Her an savaşa hazır olmak zorundayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer sen buna hazır değilsen zaten devlet değils

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 03:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 04:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer sen buna hazır değilsen zaten devlet değilsin. Millet olamazsın.Sen buna hazır halde olacaksın, gerekirse böyle bir şey olursa bir zulme uğrarsan gereğini yapacaksın." dedi.

Cihan-İstanbul Suriye konusunda CHP'nin tavrını eleştiren Başbakan Erdoğan, CHP'nin Suriye tarafından gelen top mermisi sonrası 5 kişinin şehit olduğu olayda kendi ülkesi değil Esed tarafında yer aldığını söyledi. Erdoğan, tezkere konusunda eleştirilere de sert cevap verdi.

Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tesisin İstanbul'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Tesisin tamamlanmasının ardından tam kapasiteyle çalışması halinde günde 600 bin metreküp atık suyun arıtılacağını belirten Başbakan Erdoğan, tesisin 2,5 milyon nüfusa hizmet vereceğini belirtti. Erdoğan tesisi 1995 yılında yapmak için harekete geçtiklerini ancak dönemin hükümetinin engellemesiyle karşılaştıklarını aktardı.

"KILIÇDAROĞLU İSKİ'NİN RAHLE-Yİ TEDRİSİNDEN GEÇMELİ"

Medyaya yapılan işin daha iyi bir şekilde gösterilmesi gerektiği uyarısında bulunan Erdoğan, CHP'yi de eleştirdi. "Kim çevreci, kim çevreci değil. Bunu herkes görmeli" diyen Erdoğan, belediyeciliğin kendi işleri olduğunu ifade etti. Tesiste arıtılan suyu alarak kameralara gösteren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu artık bu suyu İstanbul'da kullanıyoruz. Hani çevrecilik nedir ? öğrenmek istersen İSKİ'nin Rahle'yi tedrisinden geçmen lazım." ifadesini kullandı.

Haliç'i temizlemek için 1994 yılında işe koyulduklarında bazı üniversite öğretim üyelerinin, Haliç'teki çamurun alınması halinde 2 yakanın adeta bir araya gelip deprem gibi bir durum yaşanacağı uyarısında bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, yaptıkları çalışma sayesinde hem Haliç'in temizlendiğini, buradan çıkan çamurla da 650 bin metrekarelik bir park oluşturulduğunu kaydetti.

Hayata geçirdikleri hizmetlerin muhalefet partilerinin hayallerinin bile ulaşamayacağı noktada olduğunu aktaran Başbakan Erdoğan, bu heyecanı yaşamadığını belirttiği medyayı eleştirdi. Medyanın yarın "Yine bize çattı" manşetleriyle çıkacağını dile getiren Erdoğan, "Ama bir kısım medya var ki; bu heyecanı yaşamıyor. Yaşamaktan da çok korkuyor. Eğer bunu yaşarsa, yaşatırsa o zaman acaba milletin heyecanı nerelere varır? diye endişe ediyor. Yazılı görsel fark etmez. Acaba yarın açın bakalım ne kadarına yer verecekler." dedi.

    "CHP ESAD'DEN YANA TAVIR ALDI"

Konuşmasında Suriye'de yaşananlara da değinen Erdoğan, Suriye konusunda özellikle Ana Muhalefet Partisi'nin ortaya koyduğu tavrın anlaşılabilir olmaktan çıktığını belirtti. CHP'nin Suriye tarafından gelen top mermisi sonrası 3'ü çocuk 5 kişinin şehit olduğu olayda Esed'in yanında yer aldığı eleştirisinde bulunan Erdoğan, "Tezkere niye geçti?" sorularına da sert çıktı. Erdoğan, "Savaş olur mu olmaz mı? Sen orayı geç. Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer sen buna hazır değilsen zaten devlet değilsin. Millet olamazsın. Sen buna hazır halde olacaksın, gerekirse böyle bir şey olursa bir zulme uğrarsan gereğini yapacaksın. İşte bak şimdi misliyle mukabele ediyoruz. Buna seyirci kalamayız. Bu son olay olunca işte o gün artık her şey... O gece geç saatlere kadar atılması gereken adımlar yapılması gerekenler hepsi yapıldı. Her şey bitti ve gereği yerine getirildi." şeklinde konuştu.

    "GEREKİRSE VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ÖLÜRÜZ"

"Bu milletin bu noktadaki hassasiyetini kimse test etmeye kalkmasın" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi adeta bu işlerden de kaçar noktaya kimse sokmasın. Eyvah bir savaş başlarsa ne olacak şu olur mu bu olur mu? Sen buna hazır olu tezkeren elinde bulunsun. Eğer gerekirse gerektiğinde gereği yapılır. Biz zorla kalkıp da Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve diğerlerinin keyfini mi bekleyeceğiz." diye konuştu.

Olayın yaşanmasının ardından CHP'nin cenazeye bir heyet gönderdiğini bildiren Erdoğan, heyetin cenazede vatandaşlar tarafından yuhalandığını belirtti. Erdoğan, "Her şeyde olduğu gibi bunlarda istismar var. Samimiyet yok. O vatandaşlarımızla kardeşlerimizle ölürüz. Onlarla beraber bu milletin hayat bulması yolunda mücadelemizi sürdürürüz." dedi.

CHP'nin Esed'in yanında yer alarak konumunu açıkça ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, milli meselede gereken neyse yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Medyanın "Savaş çıkarsa ekonomi ne olur?" yorumlarına değinen Erdoğan, kendilerinin ekonomiyi de daha çok düşündüğünü dile getirdi. 230 milyar dolar milli gelir ile devraldıkları Türkiye'yi 2011 sonu itibariyle 772 milyar dolara çıkardıklarını aktaran Erdoğan, milletiyle el ele bunu başaran iktidarın bundan sonra da başarılı olacağını ifade etti.

Esed yönetiminin aklını başına almasını, hem kendi halkına hem Türkiye'ye karşı saldırgan tutumundan vazgeçmesi olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: "Suriye halkının canını, namusunu, haklarını koruma mücadelesi başarıya ulaşana kadar, Türkiye olarak onların yanında yer almaya, kardeşlerimize her türlü insani desteği vermeye devam edeceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye, bu sorunun üstesinden gelecek, hakkını, hukukunu kimseye çiğnetmeyecek imkana da, kararlılığa da sahiptir." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılış kurdelasını kesti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.