SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'İlişkiler eskisi gibi olmayacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze töreni için ABD'ye gitti. Uçağa binmeden önce havalimanında gazetecilerin sorular

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'İlişkiler eskisi gibi olmayacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze töreni için ABD'ye gitti.
Uçağa binmeden önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD'de herhangi bir resmi temas olup olmayacağı sorusuna "oraya kimler gelebilir bilemiyorum. Anlık gelişen görüşmeler olabilir" yanıtını verdi.


Alman parlamentosunda alınan 1915 kararıyla ilgili sorulara da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini, dönülmemesi durumunda ise ilişkilerin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

"MERKEL'İN OYLAMAYA KATILMAMASI MANİDAR"

Sayın Şansölye'nin parlamentodaki oylamaya katılmaması manidardır. İlişkilerimiz açısından üzerinde düşünülmesi gereken konulardır. Bundan sonraki süreçte bu yanlış adımdan Almanya'nın dönmesi gerekir. Dönmeyecek olurlarsa, tabi ki bizim de atmamız gereken adımlar da farklı olacaktır.

BU YANLIŞTAN DÖNMEZLERSE, İLİŞKİLER ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Bundan sonraki süreç, bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3 milyon, 3,5 milyon şu anda Türk'ün olduğu Almanya'da bir süreç var. Bundan sonra tabii ki bu çok daha dikkatli, çok daha kontrollü bir şekilde yürüyecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.