SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Irak tedbir alamıyorsa biz alırız

Musul'daki Türk askerinin nöbet değişimine ilişkin Irak yönetiminin tepkisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAİŞ'in Türkiye için tehdit old

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: Irak tedbir alamıyorsa biz alırız
Musul'daki Türk askerinin nöbet değişimine ilişkin Irak yönetiminin tepkisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAİŞ'in Türkiye için tehdit olduğunu belirterek, "Irak merkezi yönetimi eğer oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa, bu tedbirlerimizi biz alırız" dedi.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Musul'daki Türk askerinin nöbet değişimiyle ilgili konuştu. DAİŞ'in Türkiye için tehdit olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Irak yönetiminin terör karşısında yetersiz kaldığını belirtti. "Irak yönetimi tedbir almazsa, biz alırız" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Irak üzerinde birçok ülkenin şu anda biliyorsunuz attığı adımlar var, yaptıkları operasyonlar var. Ve biz o ülkelerin hiçbirine benzemiyoruz, biz çok farklı bir ülkeyiz. Zira başta DAİŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerinin cirit attığı bir yer Irak ve bu terör örgütleri Türkiye için her an bir tehdit unsurudur, bizim için bir tehdit algısı oluşturmaktadır. Fakat oraya farklı ülkelerden gelenlerin bu tehdit algısıyla yakından uzaktan herhangi bir alakası yoktur. Söylenen nedir? 'Biz davete icabetle Irak'a geldik.' Kabul de yani biz şimdi ülkemize yapılacak bir saldırıda merkezi yönetimin davetini mi bekleyeceğiz? Böyle bir şeyi bekleme diye bir lüksümüz yok. Tam aksine, biz diyoruz ki, Irak merkezi yönetimi eğer oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa, bu tedbirlerimizi biz alırız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.