SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan İstanbul'da konuşuyor

Recep Tayyip Erdoğan, Maçka’daki Swiss Otel’de düzenlenen ’Avrupa Birliği Bakanlığı Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avruya Birl

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan İstanbul'da konuşuyor
Recep Tayyip Erdoğan, Maçka’daki Swiss Otel’de düzenlenen ’Avrupa Birliği Bakanlığı Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avruya Birliği için Ortak Gelecek’ konulu konferansa katıldı. 



Türkiye haksız engellemelerle karşı karşıya. Avrupa Birliği Türkiye'ye verdiği sözleri unutmaktan vazgeçmelidir. Müzakerelerin başlamasının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen sadece 13 fasıl açıldı. Sadece siyasi ve ideoolojik sebeplerle 16 faslın müzakereleri başlatılamıyor.



Türk vatadaşlarına karşı haksız ve insan hakları ihlali olan vize rejimi artık kaldırılsın. Latin Amerika ülkeleri Shengen vizesinden istifade ediyor, müzakereci olan Türkiye bundan istifade edemiyor.

AB ahde vefa esasına dayanıyor, nerde ahde vefa. Demokrasinin ilkeleri bunlar değil mi? Türkiye'ye bunun gerekçeleri niçin açıklanmıyor.

Vize sorununun kısa sürede çözülmesi ve Türk vatandaşlarının AB ülkelerine rahatça girmesini beklediğini belirten Erdoğan, "Bu kaybettirmez zaten Avrupa'ya. Zaten 5-6 milyon Türk var Avrupa'da. Bu trajikomik durumu daha fazla sürdürmenin kimseye faydası olmadığını artık herkesin görmesi gerekiyor" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Bugün Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından ziyade AB'nin Türkiye'ye ihtiyacından söz etmek gerekiyor. Biz AB ile yolumuza devam etmek konusunda karalı olduğumuzu defaatle söylüyoruz ancak bundan sonra sürecin tek taraflı olarak Türkiye'nin çabaları ile sürmesi de mümkün değil. Halkımızın inancı sarsılmış durumda. Kamuoyu araştırmalarında "AB'ye bizi alırlar mı sorusu'na yanıt yüzde 34. Bizi bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok. 2004'te Türkiye yüzde 75'i konuşuyordu. Şimdi umutlarımız adeta yok oldu."

Maçka’daki Swissotel’de yapılacak olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı “Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek" konferansı için polis saatler öncesinden otel çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Toplumsal Müdahale Aracı da otel çevresinde konuşlandırıldı. Cadde ve sokaklarda polis, yaklaşık 10’ar metre arayla nöbet tuttu. Maçka Parkı içinde ise çevik kuvvet polisleri hazır bekledi.

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.