SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Korkaklar zafer anıtı dikemezler!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır" dedi.    

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Korkaklar zafer anıtı dikemezler!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır" dedi.
 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kaymakamlara konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar artıracaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır" ifadelerini kullandı. "Terörle mücadele için gerekli kanun da var, yönetmelik de var. İhtiyacımız olan nedir biliyor musunuz? Bunları kararlılıkla uygulayacak ferasetli, azimli, cesaretli yöneticilerdir. Unutmayınız, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler." dedi.




TAMAMEN DEVLET MESELESİ

Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulumuz gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu'nun en öncelikli görevi budur. 'Her kurumumuzu denetleyeceksin, her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız' diye talimatımı verdim. Altını çizerek söylüyorum, bu konu tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir. Bu konuda her hangi bir ihmali, yanlışı olan kim olursa olsun mutlaka hak ettiği cezayı görecektir." diye konuştu.




CUMHURLA HALKIN BÜTÜNLEŞTİĞİ YER
Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesiyle, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı makamı, bu külliyenin devreye girmesiyle beraber sadece protokol makamı olmaktan çıkmış, cumhurla başkanının, devletle milletinin bütünleştiği bir yer haline gelmiştir" ifadelerini kullandı. "Bizim devlet sistemimizde kaymakamlarımız ilçelerimizdeki, valilerimiz de illerimizdeki en üst kamu otoriteleridir" diyen Erdoğan, "Vatandaşımız devlet deyince ilçesinde kaymakamı, vilayetinde valiyi bilir, valiyi tanır" dedi.

 
"EVRAK KAYMAKAMI"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlçesinin tüm mahallelerini, köylerini, onların muhtarlarını, önde gelen simalarını tanımayan kaymakam, evrak kaymakamıdır. Yani sadece evrak imzalayan, evrak üzerinden işlerini takip eden kişidir" dedi. "İdarecilik gibi doğrudan insanların hayatına dokunan işlerde sadece haftanın 5 günü 8 saat mesai yapmakla sadece rutini yürütmekle başarılı olunamaz. Hele hele siyasetçiler, hele hele valiler, kaymakamlar, emniyetçiler..Onlar için 'saat' diye bir şey olamaz. Haftanın 7 günü, günün 24 saati zihninizle, yüreğinizle kendinizi vazifenize adamanız lazımdır. Yazın güneşte terlememiş, kışın karda üşümemiş, ayakkabısına çamur, pantolonunun paçasına toz bulaşmamış kaymakam, açık söylüyorum ne ilçesini ne de vatandaşını tanıyabilir, tanıyamaz. Çünkü böyle bir kaymakam odasından çıkmamış, makam arabasından inmemiş, halkın arasına hiç karışmamış demektir. İlçesinin tüm mahallelerini, köylerini, onların muhtarlarını, önde gelen simalarını tanımayan kaymakam, evrak kaymakamıdır. Yani sadece evrak imzalayan, evrak üzerinden işlerini takip eden kişidir. Elbette evrak işlerini titizlikle takip edeceksiniz ama asıl işiniz, bir defa şunu yani insanı asla ihmal etmeyeceksiniz" değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.