SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Meclisimiz duyarsız kalmayacaktır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarları kabulünde konuştu.     Cumhurbaşkanı Erdoğ

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Meclisimiz duyarsız kalmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarları kabulünde konuştu.
 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, cumhuriyet tarihinin belki de en kritik sınamalarından birinden geçerken kendi içlerinde bulundukları geminin dibini delmeye çalışanlara elbette tavır koyacağız. Ülkemizin belli yerlerinde süren birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, istiklalimize ve istikbalimize yönelik saldırılar konusunda devletinin ve milletinin değil, teröristlerin yanında yer alanlara, onların diliyle konuşanlara elbette hadlerini bildireceğiz. İstikrar ve güven ortamını tehlikeye atmaya dönük her çabanın karşısında ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu, çıkarlarını elbette savunacağız. Asıl bunları yapmazsak namus ve şeref sorgulamasını hak etmiş oluruz. Bizim abdestimizden şüphemiz olmadığı için namazımızdan da hiçbir tereddüdümüz, şüphemiz yoktur." dedi.

 
"KARAKUTU AÇILDI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karakutu açıldı, tahribattan dolayı içindeki bilgilerin okunamadığı ifade edildi. Bizim kendi elimizdeki bilgiler açık ve sağlam olduğu için konuyla ilgili en küçük bir tereddüdümüz yoktu. Türkiye'nin haklılığı tüm dünya tarafından kabul edilmişken, bu tür zorlama propaganda şovları, bunlardan medet umanları daha da mahçup etmenin ötesinde anlam taşımıyor." Rusya belki karakutusunun içindekileri deşifre edemedi ama bu olay ülkemizde pek çok şeyi deşifre etti. Yüzyıl önce Balkan Harbi sırasında 'Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin' diyen zihniyetin bugünkü temsilcileri ne diyor biliyor musunuz. 'Erdoğan haklı çıkacağına Putin haklı çıksın' mantığıyla ortaya döküldüler. Biz eskiden Sovyetler Birliği yanlısı olanların sırf ideolojik tutumları sebebiyle böyle davrandıklarını sanıyorduk, bugün eski tüfek sosyalistlerin, güya birtakım liberallerin, birtakım ulusalcı ve hatta güya milliyetçi birtakım isimlerin Rusya safında yer aldığını görünce asıl gerçeğin farkına vardık. Meğer bunlar şucu veya bucu değil sadece ve sadece bu ülkenin bu milletin düşmanıymışlar. Diğer tüm sıfatları bu düşmanlığı sürdürebilmek için birer kılıf, birer araç olarak kullanıyorlarmış."

 
"HADLERİNİ BİLDİRECEĞİZ"
"Türkiye, cumhuriyet tarihinin belki de en kritik sınamalarından birinden geçerken kendi içlerinde bulundukları geminin dibini delmeye çalışanlara elbette tavır koyacağız. Ülkemizin belli yerlerinde süren birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, istiklalimize ve istikbalimize yönelik saldırılar konusunda devletinin ve milletinin değil, teröristlerin yanında yer alanlara, onların diliyle konuşanlara elbette hadlerini bildireceğiz. İstikrar ve güven ortamını tehlikeye atmaya dönük her çabanın karşısında ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu, çıkarlarını elbette savunacağız. Asıl bunları yapmazsak namus ve şeref sorgulamasını hak etmiş oluruz. Bizim abdestimizden şüphemiz olmadığı için namazımızdan da hiçbir tereddüdümüz, şüphemiz yoktur."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.