SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: O silahları PKK'ya Rusya verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın PKK'ya uçaksavar ve füze verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Diyarbarkır'dan

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: O silahları PKK'ya Rusya verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın PKK'ya uçaksavar ve füze verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Diyarbarkır'dan dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sabah'ın haberine Göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari Çukurca'da düşen helikopterle alakalı soruya "Evet Rusya'nın terör örgütüne silah verdiğini biliyoruz" dedi.

"TERÖRİSTLERE O SİLAHLAR RUSYA TARAFINDAN VERİLDİ"

Erdoğan, “Hakkari Çukurca'da bir helikopterimiz düşürüldü ve iki şehidimiz oldu. O hadisede kullanılan silahların terör örgütünün eline nasıl geçtiği noktasında bir değerlendirmeniz var mı?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Kullanılan silahın ne olduğu belli. Şu anda teröristlerin elinde Rusya tarafından verilmiş uçaksavar ve füzeler var. Bölücü terör örgütü bunlarla teçhiz edilmiş durumda. Bunlar Suriye tarafından, Irak tarafından bölücü terör örgütüne aktarılıyor. Silahlı kuvvetlerimiz hiçbir şeyi göz ardı etmeden bunların üzerine üzerine gidiyor.”

NE OLMUŞTU?

13 Mayıs 2016'da hakkari Çukurca'da bir askeri helikopter düşmüş, iki asker şehit olmuştu. bundan bir süre sonra ise 2015'in Aralık ayında boğazdan geçen Rus donanmasının Karadeniz Filosu'na ait gemilerden 'Ropucha-1' sınıfı çıkarma gemisi 158 borda numaralı 'Caesar Kunikov'un güvertesindeki askerin omuzunda ateşlemeye hazır beklettiği füze bir PKK'lının elinde görüntülenmişti.1_42 2_2

 

Kaynak; Timetürk
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.