SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan Obama'ya rest çekti mi?

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun vekillere aktardığı iddia edilen olay, yine Davutoğlu'na soruldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2011 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2011 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan Obama'ya rest çekti mi?
AK Parti'nin Kızılcahamam kampında, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun vekillere aktardığı iddia edilen olay, yine Davutoğlu'na soruldu.

"ABD Başkanı Obama'nın 'İran'ı koruyorsunuz' itamı üzerine 'Siz de İsrail'in avukatlığını yapıyorsunuz' diyen Başbakan Erdoğan, tatlı sert üslubuyla Amerikan Başkanı’na rest çekti."

Basına sızan bilgilere göre, bu sözler, AK Parti'nin Kızılcahamam kapında milletvekillerine seslenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na aitti.

Gazeteciler de bu sözleri Davutoğlu'na sordu. O da, vekillerle yapılan toplantının basına kapalı olduğunu vurguladı ve "Bunu teyit etmek ya da böyle bir şey olmadı demek doğru değil" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Betpark İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile baş başa görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Gazetecilerin, Erdoğan'ın Obama'ya restini sordukları Davutoğlu şunları söyledi:
"O toplantı basına kapalı yapılmıştır. Dolayısıyla benim teyit etmem ya da bir şey demem doğru değil. Ama tabi Türkiye-ABD ilişkileri, Türkiye-Ortadoğu ilişkileri bağlamında dışişleri bakanı olarak partimizin mensuplarını bilgilendirdim. Bu bilgilendirme yapılırken de her türlü konuyu ele aldık. Ama yorum yapmam doğru değil. Bunu teyit etmek ya da böyle bir şey olmadı demek doğru değil."

"BÜTÜNÜ YANSITMIYOR"
Bakan Davutoğlu ilkesel olarak ise vurgulanması gereken hususun farklı olduğunu söyleyerek, "Sayın Obama ile Sayın Erdoğan arasında çok yakın bir dostluğun ve açık bir istişare zeminini oluşturan iletişim kanalının mevcut olduğunu göstermek için bu tür bir yorum yaptım. Ama basına sızdığı şekliyle tam olarak bütünü yansıtmıyor tabi ki. Ama önemli olan iki liderin karşılıklı güven içinde her şeyi konuşabiliyor olmasına işaret etmiş olmaktır."

AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.