SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Sen bir gazetesin, haddini bileceksin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın New York Times gazetesinin hakkında yazdıklarını eleştirerek, "Adeta Amerika’ya talimat veriyor, baş

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Sen bir gazetesin, haddini bileceksin'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın New York Times gazetesinin hakkında yazdıklarını eleştirerek, "Adeta Amerika’ya talimat veriyor, başka güçlere talimat veriyor. Ya sen bir gazetesin, haddini bileceksin. Erdoğan’ın Türkiyesi’nde baskılar var ve bu baskılara Amerika’nın şunun bunun müdahalesini isteyeceksin" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen “Başkanlık Sistemi Paneli”ne katıldı. Türk milletinin tarih boyunca bulunduğu coğrafyada reformların öncüsü olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Selçuklu, Osmanlı bulunduğu coğrafyalardaki medeniyet değerlerini alıp onları yeni bir tertiple halklarına sunmuşlardır. Ancak son 200 yılda çizgimizin dışına çıkarak birebir uyarlama, kopya yoluyla kendimize yeni bir yol çizilmeye çalışıldığını görürüz. Bir türlü kendimize has yöntemler geliştiremedik. Halbuki çözüm yolu Osmanlı Mebusan Meclisi’nin duvarında yazılı duruyordu. Ne yazıyordu orada ‘Onların işleri aralarında istişare iledir’. Gözümüzün önündeki bu ilahi emri uygulamak yerine çok kıymetli bir dönemi boş tartışmalar, kısır çekişmeler arasında heba ettik. Geçtiğimiz 12 yıl 200 yıllık modernleşme dönemimizin sürekli ertelediği meseleleri çözmekle geçti. Bu dönemde sadece geçmişte ülkeye verilen zararları telafi etmekte kalmadık, aynı zamanda devletle millet arasındaki bağları da dokuduk. 12 yıl boyunca bu ülkede siyasetçilerin, siyaset kurumunun itibarı hep yerlerde sürünüyordu. Sistem tıkanmış, sıkıntılar yığılmıştı. Biz bu süre boyunca bunu telafi etmek, sistemi yeniden inşa ve ihya etmek gayretiyle boğuştuk” diye konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİN ÖZELLİĞİNDE DİK DURUŞU GÖRÜYORUM”
Türkiye’nin vesayet odaklarının, darbecilerin oyuncağı haline getirildiğini anlatan Erdoğan, “IMF memurlarının iki dudağına bakan bir ülke. Hovardalığı ile nam salmış biri vardı. Onunla son Davos’a gittiğimde görüşüyoruz. Dedim ki ‘Siz bizi idare mi edeceksiniz yoksa bu parayı mı vereceksiniz. Parayı verecekseniz parayı verin, biz de borcumuzu size ödeyelim Yok ben bu parayı veriyorum aynı zamanda sizi idare edeceğim dersem öyle bir yönetim değiliz’ Kopardık bağı, takır takır paraları ödedik. Şimdi ona kalmadı. O da gitti. Başkaları geldi. Şimdi Türkiye’den 5 milyar dolar ister hale geldiler. Bunların hepsi bir dik duruşu gerektiriyor. Başkanlık sisteminin özelliğinde de bunu görüyorum. O dik duruşu sağlamak suretiyle birilerine buradan pirinç çıkmaz” şeklinde konuştu.

“PETROL ÇIKMIYOR İTHAL EDİYORUZ DA BAKAN DA MI YETİŞMİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zamanında ekonomi bakanlığı yapan Kemal Derviş’i hatırlatarak, “Bu ülkede petrol çıkmıyor. Onu dışarıdan alıyoruz da bu ülkede bakan da mı yetişmiyor. Bakan ithal edildiği günleri gördük. Şimdi bile konuşuluyor. ‘Gelir misin’. Ne yapacak geldiğinde. Geldiği zaman ne yaptı. Onlar kendi iradeleri ile bu ülkede iş üretmezler. Onlar yine malum yerlerden talimat alarak süreci devam ettirecekler. Milli şeflik döneminin mirası oligarşik yapı millete efendilik etmeye hevesli yüzlerce diktatörü memleketin başına musallat etti. Bu durum karşısında milletin yanında olması gereken parlamenter sistem oligarşinin meşruiyet aracı haline dönüştü. Kapalı kapılar ardında nice ittifaklar kuruldu. İktidarlarını sürdürmek isteyenler cuntacılar mafyayla anlaşmaktan çekinmediler. Dış güçlerle ittifak kurdular. Medya kontrollerindeydi zaten. Bir tek kime gitmediler. Millete gitmediler. Çünkü millete inanmıyorlardı. Ak sakallı ihtiyarı, dili dualı nineyi, memuru işçiyi, çiftçiyi hep küçümsediler. Milletin sözcülüğüne savunan kim varsa hepsini bertaraf ettiler. Hatta milletin safında olanları rahmetli Menderes gibi darağacına çıkarmakta tereddüt etmediler. Biz milleti iktidara taşıdık. Bizim iktidarımız milletimizin iktidarıdır. Onun içini bu kadar direnişle saldırı ile kumpasla karşılaştık” ifadelerini kullandı.

“NEW YORK TIMES SEN KİMSİN HADDİNİ BİL”
Konuşmasında Amerikan New York Times gazetesini eleştiren Erdoğan, “Amerika’da New York Times edep dışı yazıyla gönderme yapmış. Adeta Amerika’ya talimat veriyor, başka güçlere talimat veriyor. Ya sen bir gazetesin, haddini bileceksin. Erdoğan’ın Türkiyesi’nde baskılar var ve bu baskılara Amerika’nın şunun bunun müdahalesini isteyeceksin. Sen bunu yazmakla bir defa kendi özgürlük alanının dışına çıkmak suretiyle Türkiye’ye müdahale ediyorsun. Sen kimsin, haddini bil. Sen Amerikan yönetimine karşı böyle bir şey yapabilir misin? Anında gereğini yaparlar. Biz devleti ve millet arasında bağı güçlendirdikçe darbecilerin gücü azaldı. Bundan rahatsız oldular. Türkiye’de malum medya grubu da aynı şekilde belli yerlerden destek suretiyle vesayetlerini sürdürmek istiyorlar. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi işte bu darbecilerin önlerinin ebediyen kesilişinin, takatlerinin tamamen bitişinin ilanı olacak” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.