SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Sisi'yi Cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülfettah El Sisi’yi Mısır’ın cumhurbaşkanı olarak etmediğini söyleyerek, “Benim indimde Cumhurbaşkanı

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Sisi'yi Cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülfettah El Sisi’yi Mısır’ın cumhurbaşkanı olarak etmediğini söyleyerek, “Benim indimde Cumhurbaşkanı Sisi değildir, Mursi’dir. Öyle bakıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Mladen İvaniç ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam kararını değerlendirerek, “Mısır’da biliyorsunuz bu darbe girişimine başından itibaren karşı bir duruşumuz olmuştur. Zira demokrasiye inanmış bir ülke olarak demokrasiye inanmış bir siyasetçi olarak böyle bir darbe girişimini tasvip etmemiz zaten mümkün değildi. Aslında bugünün geleceği dünden belliydi. Darbecilerin bu son verdikleri karar değil, şu anda yüzlerce, bini aşkın insanı aslında idam etmiş durumdalar. Fakat son olarak halkın yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş olan cumhurbaşkanı Mursi’yi idama mahkum ettiler. Ben uluslararası platformlarda sürekli olarak şu anda darbeci Sisi’yi cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi söyledim. Bugün de söyledim. Buradan da söylüyorum. Benim indimde Cumhurbaşkanı Sisi değildir, Mursi’dir, öyle bakıyorum” dedi.
Erdoğan, bu durumu BM Genel Kurulu’nda da söylediğini belirterek, “Hatta aynı masada bize yer ayırdılar ve ben o masaya gidip oturmadım. Yarın olsa yine oturmam. Eğer oturursam bu kendimi inkar olur. Ben kendimi inkar edemem, o zaman demokrat olamam. Ben dünyada demokrasiyi savunduğunu iddia edenlere de söylüyorum, Siz nasıl demokratsınız, bu nasıl bir demokrasi? Öyleyse, eğer demokratsanız, demokrasiye inanıyorsanız şu anda bu idam kararlarıyla ilgili olarak niye konuşmuyorsunuz? Avrupa Birliği’nde idam yasak. Avrupa Birliği’nde idam yasaksa ey Avrupa birliği üyesi ülkeler niçin sesinizi çıkartmıyorsunuz, niçin konuşmuyorsunuz? Öznesi olmayan açıklamalar yapılıyor. Çok anlamlı. Neymiş, idam kararı doğru değil. Ortada bir fail var, kim bu fail? Yüzde 52 oyla seçilmiş Mursi, niye buraya yönelik açıklamanızı yapmıyorsunuz? Biz bunu bekliyoruz, maalesef bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçte, şu anda da zaten Dışişleri Bakanlığımız bu adımları atmış bulunuyorlar ve BM nezdinde de bu adımları atacağımız gibi yine uluslararası platformlarda da bu işin takipçisi olacağımızı burada da ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.