SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Sürekli suikast tehdidi altındayım

Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde Gülen Cemaati'ne yönelik başlatılan operasyonun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağını değerlendird

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2014 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: Sürekli suikast tehdidi altındayım
Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde Gülen Cemaati'ne yönelik başlatılan operasyonun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağını değerlendirdi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı Cemaat operasyonunun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağı sorusuna, "Görünen o, tabii tabii" diye cevap verdi.

 

"Boyun eğecek bir Türkiye yok"

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki grup toplantısında ise gündem cumhurbaşkanlığı seçimi ve İsrail'in Gazze'ye 8 Temmuz'dan beri düzenlediği saldırılardı.

Konuşmasını boynundaki Filistin poşusuyla yapan Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki saldırıları hakkında konuştu.

Erdoğan, “Şu anda şehit sayısı 600’e yaklaşmış durumda. Buna rağmen BM, AB ve İslam dünyasından ciddi tepki yok. Devletler seyirci kalırken, halklar sokaklara çıkıyor” dedi. Gazze için eylem yapan bütün dünya kentlerini kutladı.

Mısır ve Türkiye'de benzer senaryonun uygulanmak istediğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"İsrail’in katliamlarına sesini çıkaran iki ülke vardı. Biri Mısır’dı. Muhammed Mursi’nin ilk işlerinden biri Refah Sınır Kapısı’nı açmak oldu. Bu dik ve omurgalı duruşu birilerini rahatsız etti. Özgürlük dediler, Mısır’da darbe yaptılar. Darbecilerin ilk yaptığı iş, Gazze’ye giden Refah kapısını kapamak oldu. Batı dünyasından kimse darbeye darbe demedi. Bölgede Mısır’la birlikte Filistin davasına sahip çıkan bir diğer ülke, Türkiye. Türkiye’nin zalimden değil mazlumdan yana olması, birilerini çok ciddi biçimde rahatsız ediyor. Önce Gezi dediler. Mısır’daki senaryo Türkiye’de tutmadı. Maşaları Pensilvanya’yı kullanarak yargı darbesiyle devirmek istediler. Türkiye’yi sindiremediler. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden bir başka senaryo deniyorlar. İsrail zulmüne ses çıkarmayacak, dengeleri gözetecek, sessiz ve tepkisiz bir cumhurbaşkanıyla Türkiye’yi sindirmek istiyorlar. Ama Türkiye, eski Türkiye değil. Türkiye’yi zalim ve terörist devletler için nöbet tutturamazsınız. Bu Yeni Türkiye, tam bağımsız Türkiye’dir. Ne içerdeki işbirlikçilere, ne de dışardaki mütekebbirlere boyun eğecek bir Türkiye yok."

 

"Türkiye'yi susturmak istiyorlar"

"Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden bir başka senaryoyu deniyorlar. Çatı aday, ortak aday diyorlar. Bunların hepsi yalandır. Gezi'de başaramadıklarını, 17 ve 25 Aralık'ta, 30 Mart'ta başaramadıklarını şimdi 10 Ağustos'ta başarmaya çalışıyorlar. İsrail zulmüne ses çıkarmayacak, Gazze için sesini yükseltmeyecek, dengeleri gözetecek sessiz, tepkisiz bir cumhurbaşkanı ile Türkiye'yi susturmak, sindirmek istiyorlar. Türkiye'nin de İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar."

 

‘Dengelere boyun eğecek değiliz’

"Biz İslamofobia’ya, antisemitizme, her türlü ırkçılığa karşıyız. Biz dengelere boyun eğecek, zalimin karşısında eğilip bükülecek bir ülke değiliz. 2002’de rahmetli Bülent Ecevit, Cenin’e soykırım dediğinde bütün egemen güçler Bülent Ecevit’e karşı saldırı başlattılar. İsrail’den çok içerdeki medya Ecevit’e hiza vermeye çalıştı: ‘Sen nasıl soykırım dersin?’ Maalesef merhum Bülent Ecevit dört kez özür diledi, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Böyle bir Türkiye istiyorlar, hizada dursun istiyorlar."

"Neymiş; Türkiye, İsrail’e jet yakıtı satıyormuş. Dürüst olun dürüst! Enerji Bakanım kaç kere açıkladı. Böyle bir şey söz konusu değil. Her ulusun uçağı, gittiği ülkelerde uçak yakıtını alır. Eğer bunu İsrail’e jet yakıtı vermek diye adlandırıyorsanız, buna diyecek bir şey yok. Bu uçuşlar olmasın mı? Duygularla konuşacak durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 'Kürecik Radar İstasyonu' İsrail’e bilgi veriyor diyor. Cehalet, muhalefet liderinin paçalarından akıyor. Pensilvanya Gazze için taziye yayınlıyor. Türkiye’yi eleştiriyor ama efendileri İsrail aleyhine hiçbir kelime yazamıyor."

 

‘İstikameti millet belirler’

"Bu Türkiye, tam bağımsız Türkiye’dir. Yeni Türkiye’de istikameti sadece millet belirler. Türkiye, Filistin davasının yanındadır. Biz de, bedeli ne olursa olsun, Filistin davasının yanında olmaya devam edeceğiz. Eğer nasıl vücudun azaları gibiysek, biz de Filistin’in ağrısını hissetmek durumundayız. Çünkü bir vücuduz. Düşünebiliyor musunuz, İngiltere Başbakanı 13-15 İsrailli için başsağlığı diliyor. Peki Filistinliler? Biz Çanakkale Savaşı'nda ölen Filistinli şehitlerimizin huzuruna çıktığımızda hesabını verenlerden olacağız. Son nefesimize kadar Filistin ve adalet demeye devam edeceğiz. Biz bugün varız, yarın yokuz. Artık bu ülkenin iradesi hiçbir ülkenin ipoteği altına alınmasın. Sürekli suikast tehdidi altındayım ama istiyorum; biz olsak da olmasak da, kimse Türkiye’ye el uzatmasın, gündem dayatmasın."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.