SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD'ye sert çıkış!

Beyaz Saray temsilcisinin Kobani’de teröristlerin elinden plaket aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye s

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'dan ABD'ye sert çıkış!
Beyaz Saray temsilcisinin Kobani’de teröristlerin elinden plaket aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye sitem etti; “Biz nasıl güveneceğiz. Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” diye sordu.
 

 

Latin Amerika turunu tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda soruları cevaplandırdı. Rusya'nın, Türkiye'nin askeri operasyon yapacağı iddialarına, "Bunlar kapımıza dayanmışsa, başka çareleri de yoksa, gerekirse bu kardeşlerimizi yine almak zorundayız, alacağız. Rusya’nın ‘TSK hazırlık içerisindedir’ iddiasına gelince... Türkiye, orada 911 kilometrelik sınırıyla tehdit altında, elbette tedbirini alacak. Türkiye sadece tedbir alıyor, Rusya taarruzda. Bu nedenle Rusya’nın konuşmaya hakkı yok." dedi.

 
"DOST DEDİKLERİMİZ GEREĞİNİ YAPMIYOR"
İnsanların Rusya ve Şam rejimi tarafından vurulmasına diğer ülke liderlerinin neler dediği konusunda Erdoğan: "Hepsi ‘Haklısın’ diyor. Ama önemli olan hak vermek değil. Bizdeki PKK terör örgütünün hücrelerinden çıkan silahlarda, Rus var mı var, ABD silahları, Batı’nın var mı, var. Biz stratejik müttefikiz, biz bu silahların bazılarını almaktan zorlanıyoruz. Dost dediklerimiz gereğini yapmıyor. Irak’ta düşülen hataya Suriye’de düşmek istemiyordum. Ben 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu söylemediler. 1 Mart tezkeresinde Türkiye Irak’ta olsaydı Irak’ın durum böyle olmazdı. Sonra göreve geldim, başbakan oldum, Bush tekrar ricada bulundu ve tezkere geçti. O zaman da, oradaki Kuzey Irak’taki Kürt kardeşlerimiz bizim oraya girmemizi istemediler. Biz de dedik ki istenmediğimiz yere girmeyiz. Ufku görmek çok önemli. Şimdi Suriye’de de bu iş ancak bir yere kadar böyle gider. Bir yerden sonra böyle gitmez." değerlendirmesini yaptı.

"PKK NE İSE PYD ODUR"
ABD, PYD'nin yönlendirmesiyle sivilleri vurdu haberi üzerine Erdoğan: "PYD ve YPG bir terör örgütüdür. PKK ne ise PYD odur. Bunu bütün uluslararası örgütlere taşıyacağız. Taşımadığımız her an bizim için kayıptır. Ve bakın, Biden yanında bir yardımcısı ile geldi. Daha önce Sayın Obama’nın yanında da adı geçen bir ulusal güvenlik temsilcisi. Cenevre temsilcilerinin olduğu dönemde PYD gelemiyor, o kalkıyor, Kobani’ye gidiyor. Kobani’de sözde bir generalden plaket alıyor. Biz nasıl güveneceğiz. Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi? Bu meselelerin mücadelesini hep birlikte vermek durumundayız." açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.