SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan Bahçeliye jet cevap:'Bahçeli'nin ağzından salyalar akıyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında sarfettiği sözlere sert çıktı. Erdoğan;"Bahçeli'nin ağzından salya

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'dan Bahçeliye jet cevap:'Bahçeli'nin ağzından salyalar akıyor'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında sarfettiği sözlere sert çıktı. Erdoğan;"Bahçeli'nin ağzından salyalar akıyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Avusturya ve Fransa'da gurbetçilerimizle buluştuk. Viyana'da kardeşlerimizle kucaklaştık. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı salonda bir araya geldik. Salon 10 bin kişilik de olsa vatandaşlarımız akın akın salona geldi. Büyük coşku ve heyecan vardı. Daha büyük salon talepleri oldu ancak çeşitli bahanelerle bu talebi karşılamadılar. Daha sonra Fransa'da Hollande ile görüştük. Askeri siyasi ekonomik ve kültürel konuları konuştuk. Geleceğe yönelik iki ülke arasında plan yaptık.

Türkiye'de bin 200 Fransız işçi var. Türkiye'deki yatırım ve gelişmeleri birlikte değerlendirdik. Yaptıkları yatırımların daha da artırılması için taleplerimizi kendilerine de ilettik. Bu resmi temaslardan sonra Lyon kentine geçtik, Paris'ten sonra ülkenin en büyük kenti. Burada da Avrupalı Demokratların düzenlediği programa katıldık. Yaklaşık 20 bin vatandaşımız buraya katıldı.

YURTDIŞINDA KÖŞK SEÇİMİ

Allah'a hamdolsun buradaki vatandaşlarımız, artık Türkiye için kaygılanmıyorlar, endişelenmiyorlar. Tabii buradaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için de çok ciddi çalışmalarımız oldu. Bulundukları ülkede oy verme haklarını vermek Türkiye ile bağlantılarını daha da güçlendirdi. Bundan sonra tüm genel seçim ve oylamalarda bulundukları ülkelerde haklarını kullanabilecekler. Yurtdışındaki vatandaşlarımız ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklar. Bundan sonra genel seçim ve halk oylamalarındna Türkiye'ye gelmeye gerek kalmadan oy kullanacaklar. Yurt dışında Köşk seçimi 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Katılımın yüksek olması için çalışmalar sürüyor.

"ÜMMETİN İHTİLAFI RAHMETTİR"

Peygamber efendimiz 'Ümmetimin ihtilafı rahmettir' dedi. İhtilaftan kasıt fitne ve nifak değildi. Hele hele coğrafyamızda yaşanan türden çatışma değildi.

Biz AK Parti olarak tüm mezheplere, kültürlere karşı eşit mesafede durduk. Her zaman kucaklayıcı olduk. Hiçbir grubu bize oy verenler ya da vermeyenler diye ayırmadık. İnsanımızın yaşadığı yere eser götürürken asla seçim sonuçlarını kriter olarak kullanmadık. Bizim kriterlerimiz bellidik, TC vatandaşı olmak bizim için en önemli kriterdir. Bunun dışındakiler özelliktir, yaşam tarzları bizim için zenginlik alametidir.

Kurban derilerini dahi kimin toplayacağına dair tartışmalar bu ülkede bir dönem olay oldu. Böyle bir anlayış olur mu? Bu zulme dayalı bir anlayıştı. Biz bunlara son verdik. Dedik ki kardeşim bu kurban senindir, derisini de kime verirsen ver.

"CHP VE MHP KORKU SİYASETİ YAPTI"

Şu dilde televizyon kanalı açarsanız ülke bölünür, üniversitelerde o dilde bölüm açarsanız ülke karışır. Korkuları kendileri ürettiler ve millete istedikleri gibi istikamet çizmeye çalıştılar. CHP on yıllar boyunca bölünme ve parçalanma korkusuyla siyaset yürüttü. MHP terör korkusuyla siyaset yaptı.

"BAHÇELi'NİN AĞZINDAN SALYALAR AKIYOR"

Bahçeli'nin ağzından salyalar akıyor. Tamamiyle iftiralarla dolu bir konuşma yaptı. 16-17 yıldır o partinin başındasın, geldiğin yer ortada. MHP'yi küçülten bu adamla bir yere varamazsınız. Bu adam siyasette çırak bile olamadı. Bu adamın varlığı MHP için tehlikedir. Terör örgütünün başıyla aynı sofrada oturduğumuzu söylüyor. Ey Bahçeli bunları ispat edemezsen sen alçaksın, adisin.

Bu ülkede faiz lobisinin ihya edilmesinin tek sebebi sizsiniz. Bu ülkede CHP'nin yavrusu DSP ile beraberdiniz. Ziraat Bankası'nı batırdınız, Halk Bankası'nı batırdınız.

"KÖKSÜZ ADAM ARIYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR"

Bahçeli'nin bugünkü konuşmasıyla ilgili gerekli davaları açacağım. Türkiye'nin Başbakanına köksüz diyecek adam bunun hesabını verecektir. Eğer Türkiye'de böyle adamlar arıyorlarsa aynaya baksınlar. Bunlar ayakkabı kutularını dile getiriyorlar, o dolarlar ve avrolar ayakkabı kutularına sığmaz, onlar sizin banka hesaplarınızda.

"CEMAATİN MASKESİ DÜŞTÜ"

Yaklaşık 40 yıl boyunca cemaat maskesi altında ihanet şebekesi kurdular. Bu şebeke öyle bir hale geldi ki benden olmayanın yaşam hakkı yoktur demeye başladı. Kendileri dışındaki her grubu her kesimi son derece iğrenç metotlarla saf dışı bırakmaya başladılar. Yatak odalarını gözetleyerek, iftira ederek saf dışı bıraktılar. Öyle bir azgınlık seviyesine ulaştılar ki Türkiye'nin istikametini tek başlarına belirlemek istediler. Orada maskeleri düştü. Dertlerinin iktidar olduğu hırs ve ikbal olduğu ortaya çıktı. 12 Eylül darbesine bakın bunların oradan güç devşirdiklerini görürsünüz. Sadece Türkiye'deki darbecilerden değil uluslararası örgütlerden güç devşirdiklerini görürsünüz. Takiye var, yalan var, iftira var. 40 yıl boyunca farklı çevreler tarafından gizlendiler.

"YARGIDA GÜVENİLİRLİK KALMADI"

Şu anda yargı bütün devlet kurumları içinde güvenilirliği itibariyle son sıralara düşmüştür. Yargının kendini çek etmesi gerekiyor. Pensilvanya yargıda egemenliği ele geçirmeye çalıştı. Biz buna izin vermedik, vermeyeceğiz. Yargı asla teslim edilmeyecek. Yargı söz verdiğimiz gibi milletin yargısı olacak. İnanın ortaya daha çok bilgi ve belge çıkacak. Yargının içinde nasıl komplolara giriştikleri ortaya çıkacak. Polis fezlekesine şüpheli ismi koyacaklar, neye bakıyor biliyor musunuz? Şüphelinin çocuğu hangi okulda okuyor. Biz böyle şeylere müsade etmeyiz. Savcılarla ilgili öyle iddialar çıkıyor ki işadamlarıyla tatiller, işbirlikler. Arkadaşlar bir ülkenin Başbakanı'nın ofisine dinleme cihazı konulması, o ülkenin tamamına yapılmış bir ihanettir. Biz yargıya görevini hatırlatıyoruz.

"BENİM ASİLLİĞİMİN İFADESİDİR"

Bugün konuşuyor Bahçeli, ne diyor biliyor musun? Pınarhisar'da yattığın günleri arayacaksın diyor. Benim yatışımın sebebi asilliğimin ifadesidir. Pınarhisar günleri senin düşlediğin günler değil zaten. Bizim için o tür günler yine gelirse biz öper başımıza koyarız.

Ey Bahçeli

"minareler süngü

kubbeler miğfer

camiler kışlamız

müminler asker"

sözlerinden rahatsız oluyorsan, bu millet zaten seni mahkum edecektir.

Kaynak: Yeni Şafak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.