SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan BDP'ye 'Öcalan heykeli' yanıtı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bakın dün BDP'nin eşbaşkanı çıktı; bölücübaşının heykelini dikeceklerini sö

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2012 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2012 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bakın dün BDP'nin eşbaşkanı çıktı; bölücübaşının heykelini dikeceklerini söyledi. İşte bunlar sadece böyle beton dökerler. Kalp, taştan olunca ruh da işte böyle beton hayali görür. Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılırken bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor. Bunu defalarca söyledim. BDP, Doğu'nun Güneydoğu'nun CHP'si olma yolunda emin adımlarla ilerliyor'dedi.


Erdoğan, 'Saddam'ın Stalin'in, Lenin'in, Tito'nun, Esed'in heykelleri tek tek yıkılıyor. Hiç merak etmeyin, bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Her biri birer medeniyet şehri, her biri birer tarih şehri olan Doğu'nun Güneydoğu'nun şehirlerindeki o manevi atmosfer, bunların hayallerindeki o heykeli daha yapılmadan paramparça edecek güce, kudrete sahiptir'dedi.

CHP PATOLOJİK VAKA

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 60 yıl öncesinin anlatılmasını 'patolojik vaka' olarak değerlendirdiğini belirterek, 'Patolojik vaka, çocukluğundan bahsetmek, anne babayı yadetmek değildir. Patolojik vaka, kendi geçmişinden bahsedememek, o konuya hiç ama hiç girmemektir' dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ne kendi kişisel tarihi ne de CHP'nin tarihiyle ilgili konuşmadığını ifade eden Erdoğan, 'Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim ile yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama bunu yapamıyor. İşte asıl patolojik vaka budur' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 30 Eylül'de 4. Olağan Büyük Kongre'yi yaptıklarını, Kızılcahamam'da Kasım ayının başında İstişare ve Değerlendirme toplantısı için bir araya gelindiğini hatırlatarak, artık çok daha yoğun bir şekilde hizmetlere ve geleceğe odaklandıklarını kaydetti.

'Bugün artık yenilenmiş, tazelenmiş, hücrelerini yenilemiş, gençleşmiş daha da gençleşecek bir AK Parti var. 14 Ağustos 2001'de kurulurken var olan heyecanı, umudu bugün daha da çoğaltmış, geleceğe çok daha umutla bakan bir AK Parti var' diyen Erdoğan, hem AK Parti'nin hem de AK Parti hükümetlerinin Türkiye siyasal tarihinde silinmez izler bıraktığını dile getirdi.

Erdoğan, 'Partimizin kuruluşunun üzerinden 11,5 yıl geçse de, iktidar sorumluluğu altında 10 yıl geçmiş olsa da bugün yeni bir gündür, yepyeni bir gündür. Bugün yeni bir başlangıçtır ve biz sanki herşey bugün başlıyormuş gibi bir heyecan, azim, kararlılık içindeyiz. Böyle olmak zorundayız. Yaptıklarımızı millet zaten takdir ediyor. Türkiye'ye kazandırdıklarımızı tarih zaten sayfalarına kaydediyor. Bugün biz geçmişe değil geleceğe yüzünü dönmüş, yarınlara bakan, ilhamını geçmişten alıp geleceği inşa eden bir anlayışın içindeyiz. Böylece geleceği farklı bir şekilde inşa etmenin gayretini gösteren bir partiyiz' diye konuştu.

Ulu bir çınar gibi toprağın üzerinde boy verirken kökleriyle de toprağa sıkı sıkı sarılan bir parti olduklarını ifade eden Erdoğan, 'Biz bu milletin partisiyiz ve bu millet nevzuhur bir millet değildir. Bu millet tarih sahnesine dün çıkmış bir millet değildir' dedi.

-'Patolojik vaka, kendi geçmişinden bahsedememek'-

Selçuklunun, Osmanlının mirasını, kültürünü, birikimini, tecrübesini devralmış bir millet olunduğunu anlatan Erdoğan, 75 milyonun her ferdinin bu şuuru taşıması ve geleceğe özgüvenle yürümesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

'Biz hiçbir konuda komplekse, eziklik hissine kapılamayız. Yeri gelmişken şu hususu da ifade etmek durumundayım; önceki gün Rize'de üniversitede düzenlenen törende Rizeli çocukların, Rizeli gençlerin, tüm Türkiye çocuklarının, Türkiye gençlerinin geçmişte çektikleri eğitim çilelerini dile getirdim. Bizim bir çocuk olarak yaşadıklarımızı, anne babalarımızın yaşadıklarını, kendilerinden dinlediklerimizi dile getirdim.

CHP Genel Başkanı nedense bundan çok rahatsız olmuş. Belli ki Rizeli çocukların, Türkiye'nin çocuklarının o çilesinin o yoksulluğunun, yoksunluğunun sebebinin CHP olduğunu biliyor ve bundan alınganlık gösteriyor. 60 yıl öncesi anlatılınca bunu kendisi patolojik vaka olarak değerlendiriyor. Patolojik vaka, çocukluğundan bahsetmek, anne babayı yadetmek değildir. Patolojik vaka, kendi geçmişinden bahsedememek, o konuya hiç ama hiç girmemektir.

Dikkat edin CHP Genel Başkanı ne kendi kişisel tarihini ne de CHP'nin tarihini konuşamaz. Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim ile yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama bunu yapamıyor. İşte asıl patolojik vaka budur. CHP Genel Başkanı Dersim ile CHP arasında bir reddi miras tercihi yapmak zorunda kalmış ve Dersim'i reddetmiş, üzerine örtmüş, onu unutmuştur. Ama onunla da devamlı geçinmektedir.'

-'Asla böyle bir köksüzlük içinde değiliz'-

Daha önceki bir genişletilmiş il başkanları toplantısında Dersimli Seyit Rıza'yı anlattığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Büyük bir vakarla ipe götürülürken Seyit Rıza şunu söylemiştir; 'Evladı Kerbelayık. Bihatayık. Ayıptır, günahtır, cinayettir'. Seyit Rıza idamından 70 yıl sonra bile hatırlanırken o dönem zalimlerle işbirliği yapan Seyit Rıza'nın kardeşinin oğlunu hiç kimse hatırlamıyor. İsmini hiç kimse bilmiyor. CHP Genel Başkanı bir Seyit Rıza olmak yerine, Seyit Rıza'nın en azından izinden gitmek yerine işte o işbirlikçilerle hareket etmeyi, Dersim'in üzerine örtmeyi tercih etmiştir. Ortada bir patolojik vaka varsa o da işte budur.

Biz asla ve asla böyle bir köksüzlük içinde değiliz. Hatası, sevabıyla Selçukludan bugüne kadar tarihimize, ecdadımıza sahip çıkarız. Hatalarla yüzleşir, sevaplarımızla da iftihar ederiz. İşte bu hareketin CHP'den ayrıldığı en temel fark budur. Onlar 50-60 yıl öncesini konuşmayı patolojik vaka olarak görürken, biz 1071 ruhunu 2071'e taşımanın azmi ve gayreti içindeyiz. Farkımız budur.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.