SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Kürecik cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında CH

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2012 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2012 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürecik’i kapat’ çıkışına da cevap verdi.

AA - Soruları da cevaplayan Erdoğan şunları söyledi:

 GAZZE SALDIRILARI
Bu tür olaylarda matematik olarak bakamazsınız. Ben Kahire’deyken de bazı metinler gidip gelmişti. Sonra metinlerde bazı maddeler eklendi çıkarıldı. En son Hamas dün gelen metni kabul etmişti ve İsrail’in cevabı bekleniyordu. Bunun için de farklı saatler veriliyordu. Dün akşam bu iş karar bağlanır diye bekliyorduk ama maalesef bu sabaha sarktı.

Ve İsrail yine acımasızlığını gösterdi saldırılarıyla. Arkadaşlarımız Gazze’den ayrılırken arkalarında iki gazeteciyi şehit bıraktı. Şu anda görüşmeler Mısır’ın öncülüğünde devam ediyor. Temenni ederiz ki bugün sonuç alırız.

KILIÇDAROĞLU’NUN “KÜRECİK’İ KAPAT’ ÇIKIŞI

Eğer NATO’nun kurmuş olduğu bir üssü biz kalkıp da ‘Burası İsrail için kurulmuştur’ şeklinde değerlendiriyorsak bu çok ciddi bir siyaset acemiliğidir. NATO’nun var olan üssü aynı yerinde yeniden kurulmuştur. Füze kalkanı diyor orada füze kalkanı mı var. Orası radar üssüdür. Oraya füze yerleştirilecekse bizden izin almaları lazım.

Burası bir NATO radar üssüdür ve biz NATO’nun bir üyesiyiz. Ve burası bölgenin ve dünya için kurulmuştur. Burayı kaldırma hakkına yaptığımız protokolle sahibiz.

‘ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLELİM’ SÖZLERİ

Biz şu ana kadar Gazze ile ilgili Adımları çok attık ve atmaya devam edeceğiz. Ama her atılan adım açıkça söylenmez.

ANADİLDE SAVUNMA DÜZENLEMESİ VE SONRASINDAKİ SÜREÇ

Büyük kongremizde bunları yapacağımızı söylemiştik. Buna kimse sahiplenmesin. İşi çift dikiş götürelim diyoruz. Çünkü güven esasına dayalı olmalı bu iş. Sanık da kendi istediği takdirde ücretini kendi vermek kaydıyla tercümanını getirebilecek.

12 EYLÜL DAVASI VE DARBE KOMİSYONUNUN DAVETİ

Telekonferans aracılığı ile kurulan sistemle bu tür bir savunmanın yapılması dünyada uygulanan sistemler. Burada da böyle bir adım atıldı. Temenni ederim ki buradan yargı hayırlı bir netice ile sonuçlandırır çünkü beklentiler çok yüksek.

Şahsıma gelen sorular dün akşam ulaştı. Salı gününe kadar cevabımızı vereceğiz.

Dolmabahçe ile ilgili verilecek cevaplar o sorular içinde. Sorular birbirine çok yakın. Cevabı verince ne olduğunu anlamak çok daha isabetli olur.

İSRAİL’E GÖRÜŞME OLDU MU?

Bir şeyi hep karıştırıyoruz. Biz siyasi olarak şu anda İsrail tarafıyla bir görüşme yapmadık bir görüşmede şu süreç içinde fevkalade bir durum olmadıkça kolay kolay yapmayız. Ama istihbarat teşkilatlarının ilişkileri sıfırlaması söz konusu değildir. Her şey kesilip atılmış değil. Bazı bağlar var. Bazı irtibatlar kurulmak isteniyor biz de bunları dışlamıyoruz gerekli ilgi alakayı gösteriyoruz. Ama 8-9 gün oldu bunlardan alınmış bir netice yok. temenni ederiz ki bu iş bugün bir neticeye varır. Bu süreci biz direkt endirekt yolları çalıştırarak devam ettireceğiz. Türkiye’de 20-30 bin Musevi vatandaşımız var. Bunlar da bu süreçte devreye girebilecek insanlardır.

PATRIOT İDDİALARI

NATO’ya gerekli cevap verilecek. Talepse talep. Gerekli adımlar atılacak. Tehdit altındaki bölge Türkiye’nin olduğu kadar NATO’nun da topraklarıdır.

IRAK’TAKİ GERGİNLİK

Baştan beri korkumuzdu endişemizdi. İç savaşa doğru rejim bunu taşımak istiyor. Bir mezhep savaşı endişesini hep taşıdık ve şimdi korkulan olmaya başladı. Bu aynı zamanda bir petrol kavgası da olabilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.