SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan:'Gerekli adımlar geciktirilmesin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,"Bu ülkede, parlamentoya girip de hala terör estirenlere karşı ben, parlamentodaki diğer siyasi partilerin, bunlar hakkında

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan:'Gerekli adımlar geciktirilmesin'
Cumhurbaşkanı Erdoğan ,"Bu ülkede, parlamentoya girip de hala terör estirenlere karşı ben, parlamentodaki diğer siyasi partilerin, bunlar hakkında atılması gerekli adımları geciktirmeden atmalarının gereğine inanıyorum" dedi.
 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, düzenlenen "Hak-İş Dünya Kadınlar Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada,"Kadını, 'başında örtü var, başında örtü yok' diye ayrıma nasıl tabi tutarsın? Yani 'başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadındır', böyle bir tanımlama olabilir mi? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Eğer başında örtü varsa üniversiteye, okullara, devlet dairelerine, işe almadılar, yoksa aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bunu biz değiştirdik. İnsan olduğu için değer verdik, giyiminden kuşamından dolayı değil" ifadelerini kullandı.

 

MASUMLARI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnternete koyduğu şov amaçlı videolar karşısında ortalığı ayağa kaldıranlar neden Esed'in devlet terörünün katlettiği masum çocukları ve kadınları görmezden geliyorlar? Rusya'nın uçaklarıyla bombardıman ettiği Bayırbucak Türkmenlerini, oradaki Arapları, oradaki kardeşlerimizi niçin görmezden geliyorlar? Yine çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu Akdeniz'in ve Ege'nin karanlık sularında yitip giden hayatlar, ağızlarından kadın haklarını, hümanizmi düşürmeyenlerin niçin umurlarında değil" ifadelerini kullandı.

 

ADIMLAR GECİKTİRMEDEN ATILMALI

"Bu ülkede, parlamentoya girip de hala terör estirenlere karşı ben, parlamentodaki diğer siyasi partilerin, bunlar hakkında atılması gerekli adımları geciktirmeden atmalarının gereğine inanıyorum" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:"Anayasa, yasalar ortada. Bunların yaptığı özgürlükçü bir mücadele değildir. Bütün bunların bedeli, silahla parlamentoya girmek değildir. Siz silahla mı girmek istiyorsunuz? O zaman buyurun Anayasanın, yasalarının amir hükümleri ortadadır, bunun gereğini yaparız, iş olur, biter. Geldin, girdin parlamentoya, demokratik şekilde mücadeleni ver, sözle, kalemle ver ama 'silahla' dersen kusura bakma."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.