SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'ın 5 Temmuz'da sürprizi var!

Adayını salı açıklayacak olan parti, hummalı bir çalışmayla yeni bir sandık zaferine daha imza atmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'ın 5 Temmuz'da sürprizi var!
Adayını salı açıklayacak olan parti, hummalı bir çalışmayla yeni bir sandık zaferine daha imza atmayı hedefliyor.

Salı günü Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde yapılacak organizasyona sadece milletvekilleri değil, yetkili kurullar da katılacak. Böylece hem birlik ve beraberlik mesajı verilecek hem de adayın tam kadro desteğiyle belirlendiği vurgulanacak. Bu kurullarla yapılan tüm istişarelerde Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın adı ezici çoğunlukla öne çıkmıştı. Adayı, partinin Siyasi veHukukiİşler Başkanı Mehmet Ali Şahin açıklayacak. Adayın açıklanmasının ardından tüm teşkilat, sandık seferberliğine odaklanacak. Yürütülecek çalışmalar, ana hatlarıyla şöyle sıralanıyor:

İLK MÜJDE HIZLI TREN: Başbakan Erdoğan, adaylık açıklamasının ardından tarihi bir adım daha atacak. Ankara-İstanbulHızlı Treni, 5 Temmuz'da törenle hizmete açılacak.

VİZYON BELGESİ GELİYOR: AK Parti, bu kez 'Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi' yayınlayacak. Belgede, ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanının, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kucaklayacağı belirtiliyor.

AVRUPA ÇIKARMASI: Erdoğan'ın Türklerin yoğun olduğu Hollanda ve Belçika'ya da gitmesi gündemde.

GURBETÇİLER İÇİN OY REHBERİ

Başbakanlık, ilk kez Cumhurbaşkanlığıseçimlerindebulundukları ülkelerde oy kullanacak gurbetçileri bilgilendirmek için yeni bir çalışma başlattı. Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB), gurbetçiler için rehber hazırlarken, önemli uyarılarda bulundu. Rehberde, Türk vatandaşlarının seçmen kütüğüne kayıtlı olmadan oy kullanamayacağı vurgulanırken, "Oy kullanmak için randevu almazsanız, oy verme gün ve saat aralığınız SEÇSİZ tarafından belirlenir" uyarısı yapıldı. Yurt dışında yaşayan seçmenler için izlenecek dört yol şöyle:

SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYDOLUN: Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının seçimlerde oy kullanabilmeleri için 'Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne güncel adres bilgisi ile kayıtlı bulunmaları gerekiyor.

BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEYİN: Seçmen kaydı veya güncelleme için son tarih 2 Temmuz 2014.

RANDEVU ALIN: Yurt dışındaki seçmen 21-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında "www.ysk.gov.tr"internet adresinden randevu alabilecek.

HEM GÜMRÜKTE HEM GURBETTE: Vatandaşlar 31 Temmuz-3 Ağustos arasında her ülke için belirlenen günlerde sandık başına gidip oyunu kullanabileceği gibi, gümrüklerde 26 Temmuz-10 Ağustos arasında oylarını atabilecekler.

TÜRKİYE TURU

Yerel seçim döneminde 60'dan fazla miting yapan Başbakan Erdoğan, 11 Temmuz'dan itibaren Köşk seçimleri için yine yollara düşecek.

TEŞKİLAT İFTARDA

Seçim propaganda döneminin,Ramazanayına rastlaması nedeniyle, çalışmalarda buhassasiyetde gözetilecek. Tüm parti teşkilatı, iftar ve sahur programlarına katılacak. Şatafatlı sofralardan ise uzak durulacak.

SANDIK ALARMI

Her sandıkta, müşahitler dahil 9'ar kişi görevlendiriliyor. Halen, sandıkların yüzde 83'ünde gerekli çalışma yapıldı. Görevlilere eğitimler veriliyor.

YENİ SLOGAN

AK Parti'nin seçim başarılarında, kullanılan sloganlar, müzikler ve görsellerin etkisine dikkat çekiliyor. Benzer bir çalışma Köşk için de yapılacak. Ünlü reklamcı Erol Olçak'ınyönetimindekiARTER Ajans ve ALTUS Organizasyon yine işin başında olacak.

Kaynak:Akşam
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.