SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'ın oyu Semih'in ablası Ensam'ı mutlu etti

İsrail saldırısında ölen Semih'in ablası Ensam, "Mutluyum çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdo

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2014 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2014 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'ın oyu Semih'in ablası Ensam'ı mutlu etti

İsrail saldırısında ölen Semih'in ablası Ensam, "Mutluyum çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeşime veda ederken benimle kardeşimin fotoğrafını gördü ve etkilendi" dedi.
 



GAZZE

İsrail'in son Gazze saldırılarında hayatını kaybeden 4 yaşındaki Filistinli Semih Cüneyd'in ailesi, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercihini, Semih'in ablası Ensam'ın, kardeşinin cenazesine son bakışının yer aldığı "Kardeşe elveda" başlıklı fotoğrafı için kullanmasını mutlulukla karşıladı.

AA muhabirine duygularını anlatan Filistinli aile, Erdoğan'ın bu fotoğrafı seçmesinin, İsrail'in saldırıları sırasında öldürdüğü Semih ve diğer çocuklar adına uluslararası soruşturmanın açılması için başlangıç olmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Semih'in ablası 9 yaşındaki Ensam Cüneyd, "Mutluyum çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeşime veda ederken benimle kardeşimin fotoğrafını gördü ve etkilendi" dedi.

Ensam, kardeşinin bayram sabahı evlerinin bahçesinde oynarken İsrail saldırısına hedef olarak kanlar içinde yere yığıldığını ve kendisinin de bu sahnelere şahit olduğunu belirterek, "Erdoğan'ın İsrail'e sormasını istiyorum. Neden bayram günü kardeşimi öldürdüler ve beni ondan mahrum ettiler" diye konuştu.

Kardeşiyle çekilen bu son fotoğrafını kalem ve defterleriyle yanında taşıdığını ifade eden Ensam, "Kardeşimin yokluğundan dolayı üzgünüm. Keşke yeniden hayata dönebilse ve birlikte oynayabilsek" ifadesini kullandı.

"Erdoğan büyük bir adam. Merhametli bir kalbe sahip"

Semih'in babası Cibril Cüneyd de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yılın Fotoğrafı" oylamasında bu fotoğrafı seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Erdoğan büyük bir adam. Merhametli bir kalbe sahip. Her zaman Gazze ve Gazzeli çocukların yanında. Karşılaştığımız tüm zorluklarda bize destek oluyor. Erdoğan ve hükümeti, mazlumlara kucak açıyor, onlara zulmetmiyor" dedi.

Cüneyd oğlunu kaybettiği günü şöyle anlattı:

"İsrail, evimizin olduğu bölgeyi rastgele bombalıyordu. Oğlum evin bahçesinde oynarken İsrail'in attığı bir roket parçası bacağından girdi ve kalbine isabet etti. Ambulansla hastaneye götürürken yolda hayatını kaybetti. Oğlumu, mutluluk ve sevinç günü olması gereken bir bayram gününde kaybettim. Çocuğum bayram elbiselerini giyeceği yerde, kanlar içinde beyaz kefenlere sarıldı."

"Bundan sonra her ramazan bayramı buruk geçecek" diyen Cüneyd, "O, son göz ağrımdı. Çocuklarım arasında onun yeri farklıydı, oyunlar oynardık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İsrail'in mahkeme önüne çıkması ve oğlumu öldürdüğü gerekçesiyle yargılanması için baskı yapmasını talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan, Gazzeli çocukların öldürülmesinin engellenmesi için İsrail'i zorlamasını, hareket özgürlüklerini engelleyen bölgedeki ablukanın kaldırılmasını isteyen Cüneyd, "Gazze'ye yeni bir saldırı olursa Erdoğan'ın, İsrail'i çocukları öldürmekten uzak tutmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Baba Cüneyd ayrıca, uluslararası topluma hitaben, "İsrail, neden çocuğumu, bayram elbisesi giymek ve bayram şekeri yemekten mahrum etti? Oğlumun işlediği suçu bilmek istiyorum" serzenişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katılmış ve oylamaya sunulan kareleri inceleyerek, tercihini AA'nın Filistinli fotomuhabiri Ali Hasan'ın "Kardeşe Elveda" başlıklı fotoğrafı için kullanmıştı.

"Kardeşe Elveda" başlıklı fotoğrafta, Filistinli 9 yaşındaki Ensam'ın, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evinin bahçesinde bayram sabahı oynarken bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden küçük kardeşi Semih'in cenazesine son bakışı yer alıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı.

 

kaynak : AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.