SON DAKİKA
Hava Durumu

Ergenekon olayı bitti tahliyeler başlayacak!

Yasal düzenleme ile darbe davalarından yargılananların tahliye edileceğine ilişkin ses kayıtlarının bir benzeri daha internete düştü.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yasal düzenleme ile darbe davalarından yargılananların tahliye edileceğine ilişkin ses kayıtlarının bir benzeri daha internete düştü.

Zaman gazetesinin haberine göre, istihbaratçı Ömer Faruk Gürüz ile Ergenekon sanığı emekli Org. Şener Eruygur ve eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı Twitter'daki Ses_Tv adresinde yayınlandı.

 'ARTIK ERGENEKON'U İŞİTMEYECEKSİNİZ'
Eruygur ailesine 'iyi haberler' vermek için ziyarete gittiği anlaşılan Gürüz, Ergenekon olayının tamamen bittiğini, mayıs ve haziran aylarının çok kritik olduğunu ve yakın zamanda mahkûmların tahliyesine karar verileceğini söylüyor. "İzleyin bundan sonra gazeteleri renkli ve görsel yazılı basını izleyin komutanım. Artık Ergenekon'u işitmeyeceksiniz. Arkasından şeyler başlayacak. Yavaş yavaş. Mahkûmlar tahliye. İçerideki herkesi tahliyeye başlayacaklar." diyor.

Aldığı haberden çok memnun olan Mukaddes Eruygur ise, "Yüreğimize su serptiniz." diye karşılık veriyor. Gürüz'ü destekleyen Eruygur, artık Ergenekon meselesinin basında yer almadığını teyit ediyor.

İşte ses kaydı:

Şener Eruygur: O şeyler çok kötü. Aynen dinledim. Anlattı.

Ömer Faruk Gürüz: Bunun bir şekilde hesabı sorulacak. Bunlar korkunç suçlar. Dolayısıyla iktidar da şimdi gidici olduğunu onlar da gördü.

Şener Eruygur: Evet.

Ömer Faruk Gürüz: Ergenekon artık dillerden yavaş yavaş.

Mukaddes Eruygur: Gazetelerde hiç yok.

Ömer Faruk Gürüz: Ben de zaten oraya gelecektim. İzleyin bundan sonra gazeteleri renkli ve görsel yazılı basını izleyin komutanım. Artık Ergenekon'u işitmeyeceksiniz. Arkasından şeyler başlayacak, yavaş yavaş tahliyeler.

Mukaddes Eruygur: İnşallah. Amerika, fikrini mi değiştirdi?

Ömer Faruk Gürüz: Şimdi ama işte o günkü yönetim sistemi onlardan taraftı yaptı. Ama şimdi objektif birileri var orda. Obama kendini geriye çekti şimdi. Yeni bir strateji uygulaması var. O yüzden artık komutanım bu Ergenekonvari hayali iddialar, davalar bitecek. Çünkü adamlar kendi dertlerini düşünüyorlar.

Şener Eruygur: Bitti. Dertlerini düşünüyorlar.
YÜREĞİMİZE SU SERPTİNİZ, SAĞOLUN
Ömer Faruk Gürüz: Mayıs ve haziran ayı çok kritik. Ziyaretinize gelirken artık güle oynaya geliyorum.

Mukaddes Eruygur: Yüreğimize su serptiniz...

Ömer Faruk Gürüz: Çünkü iki ay, bak önümüzdeki iki aya dikkat edin. İki ay çok tehlikeli mayıs ve haziran ayları. Yani bunlar öyle bir şeyin içine düştüler ki şu anda. Ben o yüzden size böyle gelirken güle oynaya geliyorum. Sağlığınıza da hep şey yapıyorum, Allah'tan şifa diliyorum duam. Eden bulur komutanım. Bu şeydir. Anadolu'da büyük bir sözdür. Eden bulur.

Şener Eruygur: Çok teşekkür ederim. Çok güzel bilgiler veriyorsunuz.

Mukaddes Eruygur: Yüreğimize su serptin.

Şener Eruygur: Tam zamanında, bu lazımmış yani.

Ömer Faruk Gürüz: Dolayısıyla ektiklerini biçemeyecekler gibime geliyor.

Şener Eruygur: Biraz da biz rahatımıza bakalım.

Ömer Faruk Gürüz: Ben gerçekten çok merak ettim. Aradım sizi.

Mukaddes Eruygur: Çok sağ olun, eksik olmayın. İzmit'e de geldiler.

Ömer Faruk Gürüz: Yok Kılıç paşam beni iyi tanıyor komutanım, siz rahat olun. Kimiz, neyiz? Çok iyi tanır.
Yasal düzenleme ile darbe davalarından yargılananların tahliye edileceğine ilişkin ses kayıtlarının bir benzeri daha internete düştü. İstihbaratçı Ömer Faruk Gürüz ile Ergenekon sanığı emekli Org. Şener Eruygur ve eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı Twitter'daki Ses_Tv adresinde yayınlandı.



Eruygur ailesine 'iyi haberler' vermek için ziyarete gittiği anlaşılan Gürüz, Ergenekon olayının tamamen bittiğini, mayıs ve haziran aylarının çok kritik olduğunu ve yakın zamanda mahkûmların tahliyesine karar verileceğini söylüyor. "İzleyin bundan sonra gazeteleri renkli ve görsel yazılı basını izleyin komutanım. Artık Ergenekon'u işitmeyeceksiniz. Arkasından şeyler başlayacak. Yavaş yavaş. Mahkûmlar tahliye. İçerideki herkesi tahliyeye başlayacaklar." diyor. Aldığı haberden çok memnun olan Mukaddes Eruygur ise, "Yüreğimize su serptiniz." diye karşılık veriyor. Gürüz'ü destekleyen Eruygur, artık Ergenekon meselesinin basında yer almadığını teyit ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda da Balyoz sanığı üç generale ait olduğu iddia edilen ses kayıtları internette yayınlanmıştı. Sanık generaller, 'yakında çıkacaklarını ve çoluk çocuğuna kadar rövanş alacaklarını' anlatıyordu.

Ergenekon ve Balyoz davalarında, darbeye teşebbüs ve terör suçlamasıyla yargılananların 'çok yakında' tahliye olacaklarına dair internete düşen ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Balyoz davası sanıklarına ait olduğu iddia edilen önceki ses kayıtlarında, amiraller, 'sağlam kaynaklardan bilgi aldıklarını, yapılacak yasal düzenlemelerle çok yakında dışarı çıkacaklarını' söylüyorlardı. Özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin kısıtlanarak işlevsiz hale getirilmesine yönelik tartışmalar da söz konusu ses kayıtlarında yer alan iddiaların doğru olabileceği şüphesi uyandırmıştı.

Dün twitter'daki Ses TV hesabından paylaşılan yeni ses kaydında da benzer ifadeler kullanılıyor. Kayıttaki seslerin, Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur, eşi Mukaddes Eruygur ve İstihbaratçı Ömer Faruk Gürüz olduğu ileri sürülüyor. Kayıttaki ses, "İzleyin, bundan sonra gazetelerde Ergenekon'u işitmeyeceksiniz. Arkasından tahliyeler başlayacak." diyor. Bunun üzerine Mukaddes Eruygur olduğu ileri sürülen kişi, "Yüreğimize su serptiniz." ifadelerini kullanıyor. Şener Eruygur olduğu iddia edilen şahıs ise, "Çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bilgiler veriyorsunuz." diyor. İşte ses kaydından bazı bölümler:

Ömer Faruk Gürüz: Evet komutanım, Kılıç paşamlaydım. Kurmay Başkanımız Kılıç paşam vardı.

Mukaddes Eruygur: Evet şey. Hakkı Kılıç. (Emekli Tümgeneral -28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu)

Ömer Faruk Gürüz: Hakkı Kılıç paşam. Çok sık ziyaret etmiştim. TÜPRAŞ ihalesini iptal ettirmiştik hatırlıyor musunuz?

Şener Eruygur: İptal ettirmiştik tabii.

Ömer Faruk Gürüz: TÜPRAŞ'ı Z. Grubu'na sattılar. Ben hemen perde arkasında kim var? Onun belgelerini getirmiştim komutanıma. Aman dedim komutanım tesis gitti dedim. İptal ettirdi komutanım onu. Aynı TÜPRAŞ'ı K. Grubu aldı.

Şener Eruygur: Bizi de dövdüler.

Ömer Faruk Gürüz: Sizleri dövdüler.

Mukaddes Eruygur: Sen bir tanesisin.

Ömer Faruk Gürüz: İşte kimse görmüyor. Kimse görmüyor da vakti saati gelince açacağız tabii. Şimdi komutanım. Siz önce bir kendinize gelin de bir komutanım. Şöyle ayaklanın Allah'ın izniyle. Sizden evvel birkaç tane değerli var ama en büyük şeyi size kaldı. Ama atlatacağız komutanım.

Mukaddes Eruygur: E artık gazetelerde hiç yok. Adamlar kendi dertlerine düştüler. Ergenekon bitince bitecek bizim işimiz.

Ömer Faruk Gürüz: Bitti o. Obama'yla bitti o. Bitti o. Clinton açıklama yaptı. Hillary Clinton. 'Türkiye ılımlı İslam devleti olamaz' dedi. Türkiye laiktir.

Şener Eruygur: Ondan dolayı mı dönecek şimdi?
BUNLARIN HESABI SORULACAK
Ömer Faruk Gürüz: Hayır şimdi şöyle komutanım. Bu ılımlı İslam, büyük Ortadoğu projesi falan bunlar bitti artık. Çöktü. Irak'a gittim komutanım. 15 gün kaldım. Felluce'den Kerkük'e kadar geldim. Her tarafı gezdim. Irak diye bir devlet yok. Halk yok yani. Halkı bitirmişler. Adamlar gittiler, Amerika da baktı ki bu işin altından çıkamıyor. Şimdi bizimkilerden 3 şey istiyorlar. Ermeni sınır kapısını aç. Kürdistan'a hamilik yap. Kıbrıs'ı...



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.