SON DAKİKA
Hava Durumu

Erzincan'da teröre tepki yürüyüşü düzenlenecek

Erzincan'da yarın, 40 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu, terörü lanetlemek amacıyla "Büyük Erzincan Yürüyüşü" düzen

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erzincan'da teröre tepki yürüyüşü düzenlenecek
Erzincan'da yarın, 40 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu, terörü lanetlemek amacıyla "Büyük Erzincan Yürüyüşü" düzenleyecek.
 

 

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli İrade Platformu koordinesinde gerçekleştirilecek yürüyüşün yarın saat 17.00'de Erzincan Belediyesi önünde başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona ereceğini ifade etti.


Birlik ve beraberliği göstermek ve yapılan hain saldırılara tepki göstermek amacıyla böyle bir program düzenleyeceklerini belirten Başsoy, "15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı FETÖ terör örgütü tarafından bir darbe kalkışması yapılmıştır. Bu kalkışma Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın mesajları, halkımızın da meydanlara dökülmesiyle bertaraf edilmiştir. O günden sonra halkımızın birlik ve beraberliği en üst seviyeye çıkmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.


Başsoy, Türkiye’nin üzerindeki oyunların bitmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:


"Bu olaylar ve yaşadığımız darbe kalkışmasından sonra da Türkiye’de yeni terör olayları başlamıştır. Bunların en acısı Elazığ’da Emniyet Müdürlüğümüze yapılan saldırı ve daha sonra kalleşçe Gaziantep’te kına gecesinde yapılan saldırıdır. Burada bir çok vatandaşımız hayatını kaybetti, şehitlerimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu nedenle biz Erzincan olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin en üst seviyede olmasında örnek illerden bir tanesiyiz. Biz burada bu birlik ve beraberliğimizi tekrar göstermek ve hain saldırılara karşı tepkimizi göstermek için, tüm sivil toplum kuruluşlarımızla ve hemşehrilerimizle terör olaylarını telin etmek için miting düzenleyeceğiz."Erzincan halkını mitinge davet eden Başsoy, yürüyüşe sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin yanı sıra her kesimden katılım olacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.