SON DAKİKA
Hava Durumu

Erzurum'a indirilen Ermenistan uçağında arama yapılıyor!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağın Ermenistan'dan Halep'e gittiği belirtildi. Erzurum'a indirilen uçakta rutin kontroller

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağın Ermenistan'dan Halep'e gittiği belirtildi. Erzurum'a indirilen uçakta rutin kontrollerin yapılacağı da ifade edildi.


Ermenistan'dan Halep'e giden bir uçağın, güvenlik ve kontrol gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na inmesi istendi. Havalimanındaki bir binanın önüne çekilen uçakta arama yapılıyor. Arama sırasında uçağın etrafında itfaiye araçları bekletiliyor.

Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi taşıyan bir Ermenistan uçağının Türk hava sahasından geçiş izni istemesi üzerine kontrol amacıyla Erzurum havaalanına indirildiğini açıkladı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a bilgi veren bir Başbakanlık yetkilisi, "Erzurum'a indirilen uçak Ermenistan'dan Halep'e insani yardım taşıyordu. Türkiye'ye bu uçağın insani yardım taşıdığı bilgisi önceden verilmişti. Uçakta arama yapılacağı Ermenistan yetkililerince biliniyordu" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de, "Halep'e yardım taşıyan Ermenistan uçağına geçiş izni istemesi üzerine kontrol kaydıyla izin verildi. Kontrolde bir şey çıkmazsa uçak yoluna devam edecek" dedi.

DHMİ'den bir yetkili de, bu konuya ilişkin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün açıklama yapacağını söyledi.

Erzurum emniyetinden yapılan açıklamada da, Ermenistan uçağının saat 11.30'da Erzurum Havalimanı'na indirildiği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.