SON DAKİKA
Hava Durumu

Esed bayramda ateşkesi kabul etti

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi, Esed rejiminin Kurban Bayramı süresince ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkla

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2012 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2012 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi, Esed rejiminin Kurban Bayramı süresince ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı. Suriyeli muhalifler de daha önce ateşkese uyacaklarını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Esed yönetiminin Kurban Bayramı süresince ateşkes planını kabul ettiğini açıkladı.
İbrahimi, Mısır'ın başkenti Kahire'deki temasları sırasında Arap Birliği Başkanı Nebil Arabi ile görüştüğü sırada yaptığı açıklamada, ''Esed yönetimi, ateşkes planını kabul etti. Yakın zamanda Esed yönetimi, ateşkes kararını yazılı yayınlayacak'' diye konuştu.

Suriye'deki bazı muhalif gruplarla görüştüğünü de belirten İbrahimi, ''Ateşkes planını bazı muhalifler de kabul ediyor. Ateşkes planının başarılı olması halinde bayramdan sonra çatışmaların bitmesini oturup konuşabiliriz'' dedi.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdulbasid Seyda, el-İbrahimi'nin Kurban Bayramı süresince Suriye'de ateşkesi öngören planı hakkında ''Kurban Bayramı'nda Suriye'deki çatışmaların durmasını umduklarını ancak Esed güçlerinin saldırılarının devam etmesi durumunda karşılık verileceğini'' ifade etmiş, saldırıların durması halinde ateşkes yapabileceklerini duyurmuştu.

Suriye rejimi henüz ateşkese karar vermedi

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi, Esed rejiminin Kurban Bayramı süresince ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı. Suriye'deki temaslarının ardından Kahire'de basın toplantısı düzenleyen El İbrahimi, Şam'ın bu konuda yakında resmi açıklama yapacağını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı ise komutanların ateşkes teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü, nihai kararın yarın açıklanacağını duyurdu.

İbrahimi'nin görüştüğü Suriyeli muhalifler daha önce ateşkese uyacaklarını açıklamıştı. Nisan ayında büyük çabalar sonucu sağlanan ateşkes ise birkaç gün içinde bozulmuştu.

Bu arada ateşkes görüşmeleri devam ederken Suriye uçaklarının Türkiye sınırı yakınındaki Maarat el Numan'ı bugün de bombaladığı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.