SON DAKİKA
Hava Durumu

Esed, sınıra bomba yağdırdı

Suriye'nin Haseki vilayetine bağlı Rasulayn ilçesine yönelik hava bombardımanı sırasında 4 Suriyeli öldü, 20'si ağır çok sayıda kişi yara

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2012 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2012 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye'nin Haseki vilayetine bağlı Rasulayn ilçesine yönelik hava bombardımanı sırasında 4 Suriyeli öldü, 20'si ağır çok sayıda kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Suriye ordu birliklerine ait helikopter, Ceylanpınar'a birkaç metre mesafedeki sınır hattında keşif uçuşu yaptı. Ardından hava kuvvetlerine ait unsurlar, söz konusu bölgedeki yerleşim yerlerini bombaladı.
Hava bombardımanının Ceylanpınar sınırına yakın mesafede bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki makarna fabrikasını hedef aldığı ifade edildi.

Şiddetli patlamanın etkisiyle büyük bir duman tabakası yükseldi. Etrafa saçılan şarapnel parçaları Ceylanpınar'a kadar ulaştı.

Patlamada ilk belirlemelere göre 4 Suriyeli öldü, 20'si ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Türkiye sınırına getirilen yaralılar ambulanslarla Ceylanpınar ve Şanlıurfa'daki hastanelere taşındı.

Patlamanın etkisiyle seken bir şarapnelin de Ceylanpınar'da 1 kişinin elinden yaralanmasına neden olduğu,

ilçede bazı işyerlerinin de camlarının kırıldığı belirtildi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Suriye jetlerinin sınırdaki bazı yerleşim merkezlerini bombaladığını söyledi.

Kendisinin de çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu ve patlamanın etkisiyle Ceylanpınar'da da bazı ev, iş yeri ve kamu binalarının camlarının kırıldığı ifade eden Arslan şunları söyledi:

"Görgü tanıklarının anlattığına göre Suriye jetleri kendi taraflarındaki bir yerleşim yerini bombaladı. Büyük bir patlama oldu. Suriye tarafında 50 civarında ölü olduğu söyleniyor. Hem Suriye tarafında hem de patlamanın etkisiyle kırılan camlar nedeniyle Ceylanpınar'da  yaralananlar var. Şarapnel parçaları sınırdaki TMO binasına da isabet etti. Ambulanslar sürekli yaralı taşıyor. Her tarafta şarapnel parçaları var. Ceylanpınar çarşı merkezinde camlar kırık."

Belediye Başkanı İsmail Arslan, Suriye jetinin bombardımanın ardından sınır ihlali yaptığını da iddia etti.

İlçede büyük bir telaş hali olduğunu ve herkesin hastanelere koştuğunu aktaran Arslan, belediye hoparlörlerinden sürekli anons yaparak, insanları sınır hattından uzaklaşmaları konusunda uyardıklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.