SON DAKİKA
Hava Durumu

Esgin: '5 yılda 10 mega projemizi hayata geçireceğiz'

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, 5 yılda 10 mega projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Dr. Mustafa Esgin, Nilüfer’de

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2014 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2014 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Esgin: '5 yılda 10 mega projemizi hayata geçireceğiz'
AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, 5 yılda 10 mega projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Dr. Mustafa Esgin, Nilüfer’de az hizmet bol maket anlayışının son bulacağını söyledi. Dr. Mustafa Esgin, “Cumhuriyet yürüyüşleri devam edecek mi?” sorusu üzerine, “Cumhuriyet bizim ortak değerimizdir. 90 yıllık kazanımlarımızı kaybedemeyiz. Cumhuriyet yürüyüşlerimizi gururla devam ettireceğiz” dedi.




Nilüfer’deki yerel seçimler sürecinde yoğun ve çok kapsamlı seçim çalışması yürüten AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, düzenlediği basın toplantısıyla projelerini kamuoyuna açıkladı. Sheraton Otel’de düzenlenen basın toplantısına AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik ve Hüseyin Şahin’in yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Cemallettin Torun, Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve Nilüfer Belediye Meclis üyeleri hazır bulundu. 

“15 YILDIR PR BELEDİYECİLİĞİ VAR”

Nilüfer’de yeni kentler bandında kentleşme performansı ve kentliye hizmet noktasında son 15 yılında mevcut belediye başkanının yorulduğunu ifade eden Dr. Mustafa Esgin,   “Nilüfer’de 15 yıldır baskın bir PR belediyeciliği, raket ve maket teknikleriyle donatılmış ve zamanla anakentin hafızasından koparak yol alan rafine edilmiş bir ideolojik tutuculuğa sığınan, sahnede kuşatıcı mutfakta ise ötekileştirici bir hizmet ayırımcılığı uygulanmaktadır” dedi.

“ONBİNLERCE NİLÜFERLİ KONUŞTU BİZ DİNLEDİK”

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Adaylığım kesinleştikten sonra tespitlerimizin çek edilmesi, adil bir yoruma tabi olması ve en önemlisi siyaset yapmak adına “rakip psikolojisi” ile salvolar yapmamak için, doğru ve adil bir hakeme başvurdum: İnsanın doğasına, Nilüferlinin engin tecrübesine yöneldim. Günlerce Nilüferli ile buluştuk, onbinlerce kişi ile anket yaptık. Nilüferli konuştu biz dinledik; biz konuştuk onlar dinlediler. İyi niyet olunca, iyi yolda kalınca doğal olarak herkese iyi gelecek sonuçlara ulaştık. Sloganımızı da iyi gelecek diye belirledik. Nitekim iyi bir slogan bulmuş olmalıyız ki; mevcut başkan kendi sloganından vazgeçip biraz da savunma mekanizmasıyla “Biz böyle iyiyiz” diye refleks verdi. Yani statükoda karar kıldı.”

“AZ HİZMET BOL MAKET”

“Nilüfer’in yüzde 75’i yürüme mesafesinde sosyalleşmeden mahrum.  Çünkü 350 bin nüfuslu kentte mevcut olan kültür merkezi sayısı, kapasitesi; spor merkezlerinin sayısı ve yerleri: sosyal yaşam merkezlerinden yoksun olması bu sonucu doğurmuştur. Tekerlekli araca mahkum, sosyal engelli bir yaşam sürdürülüyor. Led ekranlarda, raketlerde  “Avrupa’nın örnek aldığı, Türkiye’de rakipsiz ve dünyada standart üstü”   algı yönetimiyle, sloganlarla,  propagandist algı yönetimi devreye sokuluyor. Az etkinlik bol raket; az hizmet bol maket taktiği kullanılıyor.

“MOBİLİZE KENT OLMALIYIZ”

İçine kapanmayan, kapalı devre site yaşamlarıyla mahalle kültüründen uzaklaşmayan,  bina stoklarını adres bilmeyen, toplumun her kesiminin etkileşim ve ilişki içinde olduğu yaşanılır kent olmak durumundayız.  Bunun için spor, eğitim, kültür, sanat branşlarının kentin farklı bölgelerine karakter veren merkezlere sahip olması gerekir. Her bir mahalleye girdiğinizde bir karakter, kültür dokusu hissetmeniz lazım. Mahalleler arasında mobilize olan kentsel yaşam sürmeliyiz.

“KAMU ALANLARI TİCARİLEŞMEMELİ”

Kent, ödüllü insanlarıyla, bir cv hareketinin enerjisi ile gelişmeli, markalar üretmelidir. Nilüferliyi seyirci konumunda bırakan, sahne hareketleriyle sınırlı vizyondan ancak kişiyi ön plana çıkaran, fenomen başkan arayışlarına kapı aralayan algı çıkar.  Led ekranlarda ödüllü Nilüferliyi görmeye hasret bırakan; reklam, tabela belediyeciliğinde ısrar eden ciddi bütçeler harcayan bir ilüzyon var Nilüferde. İllüzyon derken yapılanları inkar değil; hak edilmeyene talip olan algı yönetiminden bahsediyorum.  AVM öncelikli, kamuya ait olanı ticarileştirici başkanlık anlayışı artık kenara çekilmelidir. Sosyal yaşam merkezini önceleyen, kamuya ait olanı kamuya bırakan, olandan da olmayandan da sorumlu bir hizmet anlayışına sahip başkanlık Nilüfer’e iyi gelecektir.

“CUMHURİYET BİZİM ORTAK DEĞERİMİZDİR”

Bizim etnik kökenler üzerinden siyaset yapmamız yanlıştır. Biz ilk günden beridir söylüyoruz. Dinsel bölgesel etnik hatta partisel milleyetçiliği elimzin tersiyle iteceğimizi syledik. Bu çok önemlidir. Hepimizin ortak değerlerini “birbirimizi ötekileştirmiyoruz” derken bile ötekileştirmeye neden olmamak gerekiyor. Cumhuriyet bizim ortak değerimizdir. 90 yıllık kazanımlarımızı kaybedemeyiz. Cumhuriyet yürüyüşlerimizi gururla devam ettireceğiz. İnsanımızı Cumhuriyet yürüyüşüne geliyor gelmiyor şeklinde ayrımcılığı da asla kabul etmiyoruz.” 

“YENİ NİLÜFER VİZYONUNDA MEGA PROJELER”

AK Parti Nilüfer Belediye Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Nilüfer’de 5 yıl içerisinde kentin pek çok noktasına tematik parklar, tüm mahallelerine A-Park model kapalı ve modern pazaryeri kompleksleri, ismini çiçekten alan Nilüfer’e ait şehir bahçeleri, Nilüfer Hatun Doğal Yaşam Parkı, Misi Türk El Sanatları Müzesi ve Kültür Merkezi, Çocuk Kenti, Görükle’ye Gençlik Kampüsü, İkinci Bahar Yaşam Merkezi, Termal AquaPark ve Termal Rehabilitasyon Merkezi ve Nilüfer’i dünya çapında markalaştıracak, kentin simgesi haline gelecek Nilüfer Kent Merkezi ve Sosyal Yaşam Merkezi’ni hayata geçireceklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.