SON DAKİKA
Hava Durumu

Esnaf güvenle kepenk açana kadar mücadeleye devam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörle mücadele konusunda değerlendirmelerde bulunarak, “Esnaf güvenli olarak dükkanını açana

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Esnaf güvenle kepenk açana kadar mücadeleye devam
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörle mücadele konusunda değerlendirmelerde bulunarak, “Esnaf güvenli olarak dükkanını açana dek mücadelemiz sürecek” dedi. 

 

 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin toplantısına katıldı. Bakan Tüfenkci yaptığı konuşmada, terör olaylarının vatandaşın ve esnafın üzerindeki etkisine değindi. Son dönemde Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinen Tüfenkci, “O failler o eylemlerini Avrupa’nın herhangi bir kentinde yapsaydı yer yerinden oynardı. Ama mesele Diyarbakır olunca, mesele Türkiye olunca maalesef insan hakları örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve özgür basının kalemleri susuyor, vicdanları köreliyor ve kulakları sağır oluyor. Duyarsız kalıyorlar. Orada patlatılan bombayla hayatlarını kaybeden vatandaşlar sivil değil miydi, onlar ne amaçla öldürüldüler. Bunu sorgulamaktan dahi aciz olanlar bize terör yasalarını değiştirin diye akıl veriyor. Saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Ta ki oradaki esnaf kardeşimiz güvenli olarak dükkanlarını açana kadar. Vatandaşlar ticaretini rahatlıkla yapana kadar mücadelemiz devam edecek, sizin için etmesi de gerekir” şeklinde konuştu.

ESNAFA BAĞ-KUR PRİMİ MÜJDESİ
Esnafın tanımını değiştireceklerini belirten Bakan Tüfenkci, “Esnafın tanımını yeniden yapacağız, yapmamız gerekir. Bu esnaf tanımını yaparken aynı zamanda şunu da yapmamız gerekir; odalarımızı da güçlendirecek şekilde yeniden yapılandırmamız gerekir. Her odamızın güçlü olması lazım. Geçtiğimiz günlerde asgari ücretin artışından dolayı işverenlere desteğimizi hükümet olarak verdik. Aynı şekilde biz gayret gösteriyoruz Başbakanımızla birlikte de bir kez daha söz verdik inşallah onu da gerçekleştireceğiz. Esnaflarımızın Bağ-Kur primine de aynı oranda destek vereceğiz. Bunu da Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sözü olarak yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın desteği ile faizsiz kredileri hayata geçirdik. Bunun da esnafın hepsi tarafından kullanılması ve kullanılırken de esnafı büyütmeye yönelik, üretimini artırmaya yönelik kullanması için düzenlemesini yeniden yaptık. Ayrıca geçmişte yaptığımız kredilerdeki yüzde 50 süspansiyonu devam ettiriyoruz. Esnafımızın da daha düşük faizli kredi kullanmasının önündeki engelleri kaldırmış olduk” dedi.
Konuşmalarının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye hediye takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.