SON DAKİKA
Hava Durumu

Ey zalimler kaybedeceksiniz

Türkiye’ye yönelik FETÖ darbe girişiminin başarısız olmasının ardından karanlık güçler PKK’yı sahaya sürdü. 12 saatte Van, Elazığ, Bit

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 00:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ey zalimler kaybedeceksiniz
Türkiye’ye yönelik FETÖ darbe girişiminin başarısız olmasının ardından karanlık güçler PKK’yı sahaya sürdü. 12 saatte Van, Elazığ, Bitlis ve Hakkâri’de emniyet güçlerine yönelik saldırılarda 12 kişi şehit olurken, yüzlerce yaralı sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı. Saldırılara karşı Türkiye iktidarı, muhalefeti ve milletiyle tek ses tek yürek olurken, bir kez daha “Ey zalimler kaybedeceksiniz” dedi.
 

 

 

Türkiye’yi işgale kalkışan FETÖ’nün darbe girişiminin başarısız olmasının ardından, bilindik senaryo yeniden sahneye kondu. Terör bir kez daha Türkiye’nin önüne konulurken, aynı güçlerin piyonu olan PKK devreye sokuldu.
İLK SALDIRI VAN’DA
Sistematik terör saldırıları önceki akşam Van’ın İpekyolu ilçesinde polis merkezine PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırılmasıyla başladı.  Teröristlerin saat 23.15’de yaptığı saldırıda bomba yüklü araç infilak ettirildi. Saldırısında 3 kişi hayatını kaybederken, 38'i sivil, 2'si polis 40 kişi yaralandı. Saldırıdan sonra polisevi ve polis merkezinin bulunduğu bölgeye gelen vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı lanetledi. Olayın ardından kent genelinde hava destekli operasyon başlatıldı. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince düzenlenen operasyonda, patlayıcı yüklü aracı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalandı.
HAKKÂRİ’DE 2 YARALI
Bu saldırının ardından sabaha karşı bu kez hainlerin hedefi Hakkâri Şemdinli Emniyet Müdürlüğü binası oldu.  Teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.
ELAZIĞ'DA BOMBA PATLADI: 3 ŞEHİT
PKK’lı teröristler tarafından Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlenen saldırıda; 3 polis şehit oldu, 217 kişi de yaralandı. Saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım, 4 bakan ve Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’la birlikte bölgeye giderek inceleme yaptı. Yıldırım'a, CHP'den bir heyet de eşlik etti. Emniyet Müdürlüğü’ne saat 09.14’te terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Malatya yolu üzerindeki dört katlı emniyet binasının yanındaki yolda meydana gelen şiddetli patlama, kentin dört bir yanından duyuldu.
ERDOĞAN TELEFONLA BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, yaralılardan 72'sinin taburcu edildiğini 145'inin ise hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı. Yıldırım, yaralılardan 85'inin polis 60'ının sivil olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Vali Murat Zorluoğlu'yu telefonla arayarak bilgi aldı.
BİTLİS’TE 6 ŞEHİT VAR
Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda 5'i asker, 1'i köy korucusu 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Hizan ilçesinin Nazar köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada köy korucusu Müslüm Yaldız şehit oldu, 1 asker yaralandı. Yürütülen operasyonlarda köy korucusunun şehit olduğu bölgeye yakın Gayda köyü kırsalından dönen zırhlı askeri araca teröristlerce saldırı gerçekleştirildi. Teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcı, zırhlı aracın geçişi esnasında infilak ettirildi. Patlamada 3 asker şehit oldu. Daha sonra saldırıda yaralanan askerlerden ikisi daha kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Saldırıda yaralanan diğer 5 askerin tedavisi ise devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.
SİYASİLERDEN BÜYÜK TEPKİ
Türkiye’yi hedef alan terör saldırıları Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli olmak üzere tüm kesimlerden aynı tepki geldi. Türkiye’nin teröre tutsak edilmeyeceği vurgulanırken, ülke için en büyüt tehdidin FETÖ ve PKK terör örgütleri olduğu vurgulandı.
MİLLET TEK SES
Üst üste yaşanan terör saldırıları milleti de ayağa kaldırdı. Saldırıların gerçekleştiği Van, Hakkâri, Elazığ ve Bitlis’te vatandaşlar teröre lanet okurken, ülkenin dört yanında da teröre karşı basın açıklamaları ve yürüyüşler yapıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.