SON DAKİKA
Hava Durumu

Faruk Çelik 200 gün sonra Şanlıurfa'ya gidiyor

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, bakanlık görevini devrettikten sonra aradan geçen 200 gü

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Faruk Çelik 200 gün sonra Şanlıurfa'ya gidiyor
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, bakanlık görevini devrettikten sonra aradan geçen 200 günün ardından ilk kez seçim bölgesi olan Şanlıurfa’ya gidiyor.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini bölgesinden diğer milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’ya devrettikten sonra aradan geçen 200 günün ardından ilk kez seçim bölgesine gidecek. Önceki gün Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde şehit olan Harranlı Piyade Onbaşı Ali Aydar'ın ailesine başsağlığı dileğinde bulunmak için Şanlıurfa’yı ziyaret edecek.  Çelik’in, Şanlıurfa’da kalacağı iki gün boyunca Ak Parti il Başkanlığı ve tüm teşkilatları ziyaret etmesi bekleniliyor.

Harran’da AK Parti teşkilatını da ziyaret edecek olan Faruk Çelik’in saat 15.00’da da Akçakale’de olacağı ve AK Parti Akçakale teşkilatını ziyaret edeceği bildirildi. Şanlıurfa kent merkezine geçecek olan Faruk Çelik’in Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü AK Parti ilçe teşkilatlarına yapacağı ziyaretlerin ardından Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Ahmet İnan'ın oğlunun yarın akşamki düğününe katılması da yer alıyor. Düğüne katılacak isimler arasında 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yer alıyor. Pazar gününü de Şanlıurfa’da geçirecek olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, Pazar gününkü mesaisini Bozova,Halfeti,Birecik,Hilvan,Siverek AK Parti ilçe teşikilatlarını ziyaret edecek. Pazar günü saat 21.00’da da Ankara’ya geri döneceği öğrenildi.

FARUK ÇELİK ŞANLIURFA’YA NEDEN KÜSTÜ?

Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olduğu dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehre gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bir grubun yuhalamaları ve protestosu ile karşılanmıştı. Protestolar sonrası 2 Temmuz 2017 günü açıklamada bulunan Çelik, protestonun bilinçli olarak belirli kişilerce yapıldığını ileri sürerek, protestocuları “etek giyin gezin, niye pantolon giyiyorsunuz ki" sözleriyle eleştirdi. Akçakale ve Harran'da yapılan protesto ve yuhalanma olaylarının bilinçli bir şekilde kaos çıkarmak adına yapıldığını ileri süren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bunu yapanların adam gibi çıkıp siyasi hedeflerim var deyip mücadele etmesi lazım, entrikalarla huzuru bozmaması gerekiyor" dedi. O günlere Çelik’in tepki dolu şu sözleri damga vurdu: “Şimdi herkese sesleniyorum: adam olan çıkıp der ki, evet ben bu işteydim özür dilerim yanlış yaptım der. Ya da adam olan çıkıp der ki ben yaptım gerekçem de şudur der. Üçüncü yolu yok. Eğer bunu demiyorsanız o zaman etek giyin gezin, niye pantolon giyiyorsunuz ki?" Protestocuların sayınsın 100-150 civarında olduğunu iddia eden Bakan Faruk Çelik, “Bunlar kurulu bir ekip işte. Getirmişler gençleri, sorsan kime bağırıyorsun bilmiyorlar yani. Gidin siz bu görevi yapın diye görevlendirilmiş adamlar" ifadelerinde bulundu. Ramazan Bayramında Şanlıurfa'da AK Parti İl Başkanlığının Bayramlaşma programına da katılmayan Çelik’in Şanlıurfa’ya ve halkına kırgın olduğu ileri sürülmüştü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.