SON DAKİKA
Hava Durumu

Fethullah Gülen'e dair ilginç gelişme

Milat Gazetesi yazarı İsa Tatlıcan, Fethullah Gülen'in yurda döneceğini ve Maltepe'de yaşayacağını iddia etti. İşte o yazı:

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milat Gazetesi yazarı İsa Tatlıcan, Fethullah Gülen'in yurda döneceğini ve Maltepe'de yaşayacağını iddia etti. İşte o yazı:

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NA NASIL BAKMALIYIZ?

Dünyanın 135 ülkesinde açtığın Türk okullarındaki en başarılı öğrencileri Türkiye’ye getirip Türkçe Olimpiyatları gibi dünya çapında bir organizasyona imza attıktan sonra bu kadar eleştiri almak sanırım sadece Türkiye’ye özgü bir durumdur.

Daha önceki yıllarda da benzer eleştiriler duyardık. Ama bu yıl eleştirinin dozu biraz daha arttı ve eleştiri yapan çevreler biraz daha çeşitlendi.

İslamcıların bir kısmı geçmiş yıllarda Türkçe Olimpiyatları’nı yeterince ümmetçi bulmazdı. Bu yıl üzerine Mavi Marmara kırgınlığı da eklendi.

Bazı liberaller ise, dindarlardan bağış toparlamayı amaçlayan emperyal bir vizyonun ifadesi olarak görüyor.

Kürt siyaseti ise “Kürtçe Olimpiyatları ne zaman” diye soruyor.

Her taşın altında cemaat arayan Ulusalcılar, zaten 10 yıldır şüpheyle yaklaşıyor.

MHP, 12 Eylül referandumunda cemaate tavır almıştı. Bu tavır Türkçe Olimpiyatları’nda da kendini gösterdi.

Uludere ve MİT krizi nedeniyle AK Parti ile Gülen cemaati arasında soğuk rüzgarları Türkçe Olimpiyatları da ısıtamadı

Türkçe Olimpiyatları’na bir kez katıldım. Gerçekten çok etkileyiciydi. Çıkışta beni bu etkinliğe götüren Gülen cemaatine mensup dostuma yaptığım tek yorum şu oldu: “Bir daha beni davet etme. Yoksa bu yaştan sonra ben de cemaatçi olacağım”

Gülen cemaatini, siyasete yön vermeye çalıştığı için, kadrolaşma hesapları için, Mavi Marmara konusunda  söyledikleri sözler için eleştirenler olabilir.

Ancak Türkçe Olimpiyatları’nı küçümsemeye çalışır, ardında başka amaçlar arama gayreti içine girersek, hizmetin binlerce samimi munsubuna ve 15 yıldır, doğduğu topraklardan binlerce kilometre uzakta yaşayan Hocaefendi’ye haksızlık etmiş oluruz.

Fethullah Gülen Hocaefendi dedim de aklıma geldi. Bu günlerde hizmetten arkadaşlarda güzel bir heyecan var. Hocaefendi’nin yılbaşına kadar Türkiye’ye geleceği söyleniyor. Pensilvanya’da öğrenci yetiştirmekle meşgul Hocaefendi’nin ABD’de yaşadığı çiftlik evinin bir benzeri İstanbul Maltepe’de kuruluyor. Anlayacağınız bu kez durum ciddi.

Umarım Hocaefendi’nin dönüş haberi bu kez doğru çıkar. Hem “ABD’de esir hayatı yaşıyor” söylentilerinin önüne geçilir hem de “başsız kalan cemaat kontrolden mi çıkıyor” korkusu bertaraf edilmiş olur.

Kimbilir, belki 25 yıl sonra bir kez daha Hocaefendi’yi Sultanahmed Camii’nde dinleme imkanı bulurum.

Yazının devamı için : Fazil Say Yargılansın m?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.