SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'cü polislerin avukatı davadan çekildi

FETÖ darbe girişiminin ardından, 17-25 Aralık süreci sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda göre

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'cü polislerin avukatı davadan çekildi

FETÖ darbe girişiminin ardından, 17-25 Aralık süreci sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda görevden uzaklaştırılan veya tutuklanan bazı polislerin avukatlığını yapan İbrahim Lokluoğlu, davalardan çekildiğini açıkladı.

 

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, 17-25 Aralık süreci sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda görevden uzaklaştırılan veya tutuklu yargılanan bazı polislerin avukatlığını yapan İbrahim Lokluoğlu, davalardan çekildiğini açıkladı. Ankara'da 13 yıldır avukatlık yapan Lokluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-25 Aralık sürecinin ardından görevden uzaklaştırılan, tutuklu veya tutuksuz yargılanan bazı polislerin ceza ve idari davalarına baktığını belirtti. Hukuk ilkeleri çerçevesinde müvekkillerini savunmaya çalıştığını dile getiren Lokluoğlu, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra artık bu davalardan vicdani olarak devam etmeme kararı aldıklarını söyledi.



"BAZI POLİSLER DE BAZI TANKLARDAN ÇIKIYORSA..."

Lokluoğlu, darbecilerin birçok insanı öldürdüğüne işaret ederek, "Savunduğum insanların darbe ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ama vicdanen isimlerinin onlarla anılması... Bazı polisler de bazı tanklardan çıkıyorsa... Bu ilişkilendirme beni rahatsız etti. Bu durum, beni milletime karşı, bu insanların ailelerine karşı daha duyarlı olmak ve mesleki ilkeler adına bu davalardan çekilmem gerektiğini düşündürdü." diye konuştu.

Kararının herkes için hayırlı olacağına inandığını kaydeden Lokluoğlu, şunları söyledi:"Şehitlerimizin ailelerine en azından benim de bir gönül desteğim olsun istiyorum. Milletin 'demokrasi' diye yollara çıktığı dönemde bizim de hukuk ve demokrasi adına böyle bir tepkimiz olsun. Hukuk, demokrasi ve şehitlerimize destek olmak adına yaptım. Belki maddi olarak ihtiyacım da vardı ama vicdanen rahatsız oldum, kaldırdım. Hukuk ve demokrasi vurgusu yapıyorum. Biz avukatız. Hangi görüşten olursanız olun, hangi ideolojiden olursanız olun. Biz avukat ve hukukçu olarak yetiştik. Bunun dışına hiçbir şekilde çıkamayız. Siyasetçi veya başka bir meslek sahibi değiliz. Bu misyonla yetiştik, bunların dışına çıkılmasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Çıkanlara karşı da tavrımızı ortaya koyarız."

Avukat Lokluoğlu, bugünden itibaren Adalet Bakanlığı UYAP sisteminden dilekçe vererek söz konusu davalardan çekilmeye başladığını kaydetti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.