SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün hastanesine satış yasağı!

BURSA'DA ÖZEL HASTANEYE PARALEL YAPI OPERASYONU (BERKTUĞ ÖNCÜ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 05:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 06:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün hastanesine satış yasağı!
Devlet içindeki işbirlikçileri ile operasyonları önceden haber alarak şirketleri hülle ile devreden FETÖ/PDY’ye karşı bu kez çabuk hareket edildi. Özel Bahar Hastanesi’nin el değiştirmesi yönünde kuvvetli şüpheleri göz önünde bulundurarak satışı ve devrinin engellenmesi amacıyla mahkemece tedbir kararı alındı.

 

Paralel yapının sağlık organizasyonu olan Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri’ne yönelik Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, "FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, örgüte fon sağlamak, mal varlığı değerlerini aklamak, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından başlattığı soruşturma sürüyor. Savcılık, Paralel yapının valisi Şahabettin Harput’un Bursa’da görev yaptığı dönemde devletin binasının peşkeş çektiği Özel Bahar Hastanesi’ni de bünyesinde bulunduran Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği’nin hastaneyi satma girişine karşı başvurduğu mahkemece tedbir kararı verildi.

SATIŞ GİRİŞİMİ BELİRLENDİ

Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, bazı kişilerin FETÖ/PDY'ye doğrudan bağlı bu şirketi 45 milyon liralık borcunu üstlenerek 85 milyon liraya satın alma girişiminde bulunduğu ve pazarlıkların sürdüğünü tespit etti. Şirketin, soruşturmalarda örgüt güdümünde hareket eden ya da örgütle ilgisi bulunduğu yönünde adı geçen kişilerce satılarak paraya dönüştürülmek istendiği ve mal kaçırılmaya çalışıldığına ilişkin bilgilere ulaşıldı. Bunun üzerine terörizme finansman sağlanması ve terör örgütüne ait kaynakların aklanması ihtimaline karşın Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) yazı gönderilerek rapor hazırlanması istendi.

MASAK RAPOR HAZIRLAYACAK

Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma tamamlanmadan Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği ve Ticaret AŞ'nin mal varlığının küçültülerek tasfiye edilmesine dair kuvvetli şüpheler oluşması nedeniyle şirket ile alt kuruluşların satışı ve devrinin engellenmesi talebiyle Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme heyeti, tedbir kararı alarak, şirketin satışı ve devrinin MASAK raporunun düzenlenmesine kadar durdurulmasına hükmetti.

BELGELERİNE EL KONULDU

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 15 Ocak'ta merkez Osmangazi ilçesindeki Özel Bahar Hastanesi’nde inceleme yapılmıştı. Hastanenin gelirlerinin yurt dışına aktarıldığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen incelemede bazı belgelere el konulmuş ve bilgisayarlardaki dosyaların kopyası alınmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.