SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ/PDY soruşturması şimdi Valilere dayandı

  Terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması valilere dayandı. İzmir polisinin düzenlediği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonund

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ/PDY soruşturması şimdi  Valilere dayandı
 

Terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması valilere dayandı. İzmir polisinin düzenlediği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonunda bir merkez valisi ile 5 eski emniyet müdürü gözaltına alındı. Operasyonun valilere dayanmasıyla birlikte örgütle bağı bilinen ve Bursa’da kamu kaynaklarını örgüte peşkeş çeken Şahabettin Harput’a ne zaman operasyon yapılacağı merak ediliyor.

 

 

 

İzmir'deki Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait tesisi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı bir derneğe usülsüz şekilde kullandırttıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda bir merkez valisi ile 5 eski emniyet müdürü gözaltına alındı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla, "POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği’ne (İZDİM) usulsüz kiralandığı ve örgüte haksız kazanç sağlandığı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

MERKEZ VALİSİ GÖZALTINDA

İzmir Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'deki operasyonlarında merkez valisi Ahmet Pek, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile 4 eski emniyet müdürü gözaltına alındı. Farklı illerde gözaltına alınan şüphelilerin İzmir'e getirildikleri öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgüte mali destek sağlanmasına ilişkin edinilen bilgiler doğrultusunda; geçtiğimiz Mart ayında, İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Isparta'da belirlenen adreslerde düzenlediği operasyonda 13 kişiyi gözaltına alınmış, şüphelilerden 7 kişi tutuklanmıştı. Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında, Konak ilçesi Karataş semtinde daha önce Polis Moral Eğitim Merkezi olarak kullanılan binanın, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği’ne (İZDİM) verilmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiası da yer almıştı. Merkez valisi Ahmet Pek'in POLSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde binanın değerinin altında ve usulüne aykırı İZDİM'e kiralandığı, derneğin FETÖ'nün uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir kurumu olduğu, merkezde örgüt propagandası yapıldığı, binanın mesken gibi gösterilerek otel olarak işletildiği, Meryem Ana Evi ve Selçuk ilçesini ziyaretine gelen ABD'den üst düzey kişiler ve yakınlarının burada konaklatıldığı ileri sürülmüştü.

SIRA HARPUT’A  NE ZAMAN GELECEK?

İzmir’de düzenlenen operasyonla birlikte sıranın valilere geldiği netleşirken, Bursa’da görev yaptığı sürece Paralel Yapı’nın valisi gibi hareket ederek, devletin imkânlarını bu yapıya peşkeş çeken dönemin Valisi Şahabettin Harput’a sıranın ne zaman geleceği merak ediliyor.  Bursa Valisi iken Bahar Hastanesi’ne bina ve Orhangazi Üniversitesine arazi tahsis edilmesi için usulsüzlüklere imza atan Şahabettin Harput, tüm bu usulsüzlüklerin ve FETÖ/PDY bağlantılarının ortaya çıkmasına rağmen uzun zamandır korunuyor ve hakkında soruşturma açılmıyor. Bursa’daki görevi süresince onlarca vukuatı bulunan dönemin valisi Şahabettin Harput’a soruşturmanın ne zaman uzayacağı Bursa kamuoyunda merakla bekleniyor.

 

Bahar kapandı sıra Orhangazi’de

FETÖ/PDY örgütüne bağlı faaliyet gösteren ve faaliyet gösterdiği kamu binası dönemin valisi Şahabettin Harput tarafından peşkeş çekilen Özel Bahar Hastanesi, faaliyetine son verdi. Yaptığı usulsüzlükler nedeniyle SGK tarafından provizyon verilmeyen hastane yine devleti suçlayarak kapanma kararırı açıkladı.

Bursa’da dönemin Valisi Şahabettin Harput tarafından cüzi bir kirayla usulsüz şekilde 10 yıllığına tahsis ettiği kamu binasında faaliyet gösteren Özel Bursa Bahar Hastanesi, SGK’dan aldığı kaynak kesilince “Hizmet”i bırakıp faaliyetine son verdi. Kamu kaynaklarından aldığı haksız payları kaybeden kuruluş, bir süre önce FETÖ-PDY soruşturması kapsamında incelemeye alınmıştı.  Her zaman olduğu gibi yine devleti suçlayan ve sözde baskı yediğini gerekçe gösterip mağduru oynamaya çalışan hastane, bununla da yetinmeyip, gayri yasal olarak ördüğü duvarın yıkılmasını da devlet baskısı olarak göstermeye kalktı. Paralel yayın organlarında mazlumları oynayan hastane, SGK anlaşmasından sonra özel sektörün de kendileriyle anlaşmalarını feshettiğini açıkladı.  Hastaneyi kapatan yönetim, acil giriş kapısına, “Hastalarımıza duyuru; Hastanemizin faaliyetlerini durdurma kararı aldık. Hizmet veremediğimiz için özür dileriz” şeklinde duyuru astı.

ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ NE OLACAK?

Paralel Vali Şahabettin Harput tarafından peşkeş çekilen Köy Hizmetleri’ne ait arazisi üzerine yapılan FETÖ/PDY’nin Orhangazi Üniversitesi ile ilgili adım atılıp atılmayacağı da kamuoyunda merakla takip ediliyor. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında hiç yoktan yapılan iş artışıyla elde edilen 6 milyon liralık kaynağın aktarılmasıyla yapıldığı öne sürülen üniversite,  paralel yapının Bursa’daki finans kaynaklarından biri olarak gösteriliyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.