SON DAKİKA
Hava Durumu

Filistin Türkiye'nin meselesidir

Başbakan Binali Yıldırım,  Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Filistin halkına destek amacı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Filistin Türkiye'nin meselesidir
Başbakan Binali Yıldırım,  Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Filistin halkına destek amacıyla Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde yaptığı konuşmada, "Bugün bu meydanda insan olmanın, hakka, hakikate inancımızın gereğini yapıyoruz. İstanbul'dan bütün dünyayı haklının, mazlumun yanında, Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz. Yine buradan bütün dünyayı zalimin, haksızın, işgalcinin karşısına çıkmaya davet ediyoruz. Bugün burada 'eşkiya dünyaya hükümdar olmaz' diye haykırıyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Filistin Türkiye'nin meselesidir, milletimizin meselesidir." diye konuştu.


"Meşru ve barışçı gösteri yapan savunmasız çocukların, kadınların, gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar." diyen Yıldırım, şunları söyledi:


"Bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak. büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD yönetimi ve Başkanı da aynı şekilde bu zulme ortak olmuştur."


Başbakan Yıldırım, "Hitler'e Mussolini'ye özenen İsrail yönetimi bir kez daha işgalci olduğunu, hak-hukuk tanımadığını dünyaya göstermiştir. Uluslararası hukuku tanımadığını, hiç kimsenin hayat hakkına tahammül göstermediğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Türk milleti olarak insanın, insanlığın vicdanına kurşun sıkan İsrail'i şiddetle lanetliyorum." dedi.(İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.