SON DAKİKA
Hava Durumu

'Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile başlayan süreç farklı bir aşamaya geçecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya g

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2019 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile başlayan süreç farklı bir aşamaya geçecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz." dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 11. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesine ilişkin, "Gerektiğinde diyalogla gerektiğinde yumuşak güç unsurlarıyla gerektiğinde zorlayıcı diplomasi araçlarıyla gerektiğinde de fiili güç kullanarak milli menfaatlerimizi mutlaka savunacağız." dedi. Erdoğan, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz." ifadesini kullandı.
"ABD'den gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını bekliyoruz"
Türkiye'nin NATO müttefiki ve stratejik ortağı olan ABD'den gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını beklediklerini belirten Erdoğan, "Güney sınırımızda adeta kanser hücresi gibi büyüyen, müttefiklerimizin ağır silahları ile büyütülen yapı ortadan kalkmadıkça Türkiye kendini emniyette hissedemez." şeklinde konuştu.
"Kimse kimseyi aldatmasın"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400'lerin NATO'ya ve F-35'lere zarar vereceğine dair hiçbir somut veri yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın." dedi. Erdoğan, Amerika'dan, gerek FETÖ elebaşılarının iadesi gerek PKK/YPG terör örgütünün silahlandırılmasına son verilmesi konularında net adımlar beklediklerini ifade etti.
"AB Türkiye'yi kazanmalıdır"
"AB küresel aktör olmak istiyorsa öncelikle Türkiye'yi kazanmalıdır." diyen Erdoğan, Türkiye'nin üyeliğinin birkaç ülkenin ihtirasına kurban edilmemesi gerektiğini dile getirdi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.