SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'nın kararı önemli bir adım

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Fransa'nın AB müzakereleri sürecinde 22. faslın açılması konusundaki kararının önemli bir adım olduğun

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2013 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2013 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Fransa'nın AB müzakereleri sürecinde 22. faslın açılması konusundaki kararının önemli bir adım olduğunu söyledi.


 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuveyt Başbakan Yardımcısı veDışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad el-Sabah ile Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından, iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un, Türkiye'nin AB müzakere sürecinde Fransa'nın daha önce bloke ettiği 5 fasıldan biri olan 22. faslın açılması konusunda Türkiye'ye yardımcı olacaklarını açıklamasına ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine, ''Fransa daha önce benimsediği tutumunu değiştirme kararı aldığını bize resmen bildirdi. Bugün, başlangıç itibariyle bir fasıl, ama bundan sonraki Türkiye-AB ilişkilerinin önündeki engellerin kaldırılması için bir siyasi iradeye sahip olduklarını ve birlikte çalışmaya hazır olduklarını bize ifade ettiler'' diye konuştu.

İlişkilerde önemli bir engel aşıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la da konuyu değerlendirdiğini aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu: ''Bu önemli bir adımdır. İnşallah Türkiye-AB ilişkilerinde önümüzdeki dönemde bir ivme bekliyoruz. Ancak bu dediğim gibi zaten beklenen bir adımdı.
İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye-Fransa ilişkileri daha iyi bir noktaya gelecek, Türkiye-AB ilişkilerinde de önemli bir engelin aşıldığını bugün itibariyle söyleyebiliriz.''

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin, ''En şiddetli şekilde kınanması gereken bir saldırı. Buradan hareketle hükümetimize yönelik eleştiri getirmek, her şeyden önce bir terör saldırısı konusunda şu ana kadar her zaman ortak tavır sergilemiş Türk siyasi kültürü için önemli bir zafiyet teşkil eder. Bu bakımdan bugün anamuhalefet partisinden gelen eleştiriyi de bu çerçevede doğrusu üzüntüyle karşılıyorum'' dedi.

Davutoğlu, "Saiki itibariyle bakıldığında da olduğu alan insani yardımların yoğun olarak taşındığı bir alan. Oradan herhangi bir şekilde silahlı faaliyet söz konusu değil. Bir muhalefet faaliyeti de söz konusu değil. Böyle bir bölgede yapılan böylesi canice bir saldırıyı telin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kerry Türkiye'yi ziyaret edecek

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Türkiye'yi ziyaretine ilişkin soru üzerine de ''Sayın Kerry'nin görevi yeni aldığı göz önünde bulundurulduğunda, kendi ekibiyle ABD'de belli çalışmaları yaptıktan sonra yurt dışına yaptığı ilk seyahatte Türkiye'ye de gelmesi kesinleşmiş görünüyor.Ama tam takvimi biraz da akış içinde belirlenecek, onu da belirlendiği zaman paylaşırız'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.