SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazze saldırısına Dünya'dan ilk tepkiler

Mısır Cumhurbaşkanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık olarak İsrail'deki Büyükelçisi'ni geri çağırdı. Bu gelişmenin ü

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2012 01:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 02:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mısır Cumhurbaşkanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık olarak İsrail'deki Büyükelçisi'ni geri çağırdı. Bu gelişmenin üzerine İsrail'in Kahire Büyükelçisi ülkeyi terketti

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, yaptığı açıklamada Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık İsrail'deki Mısır Büyükelçisi'ni geri çağırdığını söyledi.

Ali, Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Dışişleri Bakanlığı'na Kahire'deki İsrail Büyükelçisi'ni bakanlık binasına çağırıp ''nota vermesi'' talimatı olduğunu belirtti.

Muhammed Mursi'nin ayrıca, Mısır'daki Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisine, İsrail'in Gazze saldırısını görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplanması çağrısında bulundu.

Hamas: Türkiye'ye saldırıların önlenmesi için diplomatik çaba göstermeli

Hamas, İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıların ardından, Türkiye'ye ''Saldırıları durdurmaya yönelik'' çağrıda bulundu.

Hamas'ın Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zehri yaptığı açıklamada, Türkiye'yi, Gazze'de İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıları durdurmaya yönelik çalışmaya davet etti.

''Türkiye'nin, İsrail saldırılarının önüne geçmesi için diplomatik ve popüler bütün çabasını göstermesini istiyoruz'' diyen Ebu Zehri, Türkiye'nin de bu konuda mesuliyetini üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Ebu Zehri, İsrail'in, Hamas'ın askeri kanat komutanı Ahmed el-Caberi'ye yönelik suikastını, ''Büyük bir savaş suçu'' olarak değerlendirerek, İsrail'in bu suçun bedelini ödemesi gerektiğini dile getirdi.

Ebu Zehri, Filistin halkının Gazze'de düzenlenen İsrail saldırıları karşısında daha da güçlü direniş sergileyeceğini vurguladı.

İSRAİL DE KAHİRE BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Mısır'ın Tel Aviv Büyükelçisini geri çağırması üzerine İsrail'in Kahire Büyükelçisi de 1 saat içinde ülkeyi terk etmeye hazırlanıyor.
ABD: İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz
ABD'den İsrail'in Gazze'ye havadan ve denizden yaptığı saldırıya ilişkin ilk açıklama yapıldı.


ABD, İsrail'in Gazze'ye saldırması üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada İsrail'in "savunma hakkını destekliyoruz" denildi.


RUSYA'DAN İLK TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Gazze'deki şiddete son verme çağrısında bulundu.

SURİYE: GAZZE'YE SALDIRI BARBARCA

Suriye hükümeti İsrail'in Gazze operasyonunu "barbarca" olarak niteledi ve şiddetle kınadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, uluslararası topluma çağrıda bulunan hükümet "dünyanın özgür ve dürüst insanlarını bu zulme karşı gelmeye" çağırdı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SALDIRILAR DERHAL DURMALI

Dışişleri Bakanlığı'ndan ilk tepki geldi, Bakanlık Gazzeye saldırıların şiddetle kınadığını açıklayarak "Saldırılar derhal durdurulmalı. İsrail dahil hiçbir ülke uluslararası hukukun üzerinde değildir. Birleşmeş Milletler derhal devreye girmelidir." açıklamasını yaptı.

HİZBULLAH SALDIRIYI KINADI

Lübnan'da yayın yapan Al Mayadeen televizyonu Hizbullah'ın Gazze'ye yönelik İsrail saldırısını kınadığını duyurdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.